tromaktiko: Βουλευτική ρητορεία!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Βουλευτική ρητορεία!



Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός
Τίποτα πια δεν μας τρομάζει...

Τα ζήσαμε όλα θα συμπληρώσω εγώ που δεν είμαι βουλευτής είμαι πολίτης και με τρομάζει το παρόν όσο ποτέ άλλοτε! Αλήθεια δεν θα διατηρήσουμε κάτι από το παρελθόν και δεν εννοώ τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς ,δεν είμαστε στα 1453, σχεδόν αμόρφωτος λαός που αποδέχεται τη μοίρα του χωρίς περισπασμούς , χωρίς αντιθέσεις ,χωρίς διαμαρτυρία. Μας κούρασε η βουλευτική ρητορεία ,που ξεπέρασε τα όρια ,γιατί έχουμε και γνώση και τα μέσα να λάβουμε αμέσως ό,τι κυκλοφορεί ως είδηση και σχόλιο! Πώς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα ,πώς να σβήσεις με δυο κουβέντες την έννοια της καρτερικότητας και της ελευθερίας!

Δεν είναι καιρός για ανώφελες παραπομπές και δικαιολογίες. Τι άλλο , όταν ο πρόεδρος της Βουλής αποφαίνεται ότι τους έχει συνταράξει η επιμονή των δανειστών για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και παρ’ όλα αυτά ψηφίζουν! Τι να δεχτείς Έλληνά μου στα πενήντα σου ότι τα πρώτα 99 χρόνια είναι δύσκολα. Η κρίση είναι κρίση αλλά όχι και να φέρνει στο στόμα φράσεις που απλά βαυκαλίζουν έναν λαό επαναστάτη, που σήμερα δεν αποτολμά το παραμικρό.

Μετά από 99 χρόνια! Κοινωνική εξαθλίωση !Τρεις γενιές θυσία ,βορά στους θεσμούς !Αυτά είναι που μας κάνουν δύσπιστους ,η αφερεγγυότητα των λεγομένων ή η προχειρολογία ,ο εύκολος, άκομψος παραλληλισμός! Οδηγούμαστε σε μια συσσώρευση απωλειών οι οποίες συν τω χρόνω θα σημάνουν τον αφανισμό μας ως έθνους !Τι έκφραση πολιτική! Εκεί που κρέμομαι από το στόμα μιας γυναίκας ομιλήτριας στο βήμα της βουλής ακούω το εμβατήριο της απαισιοδοξίας χάριν της φιλίας με τον πρωθυπουργό ή τι άλλο και θέλω να μην ακούω πια!

Εκ των υστέρων κι επειδή τούτος ο λαός χόρτασε λόγια η κυρία με τα μακροπρόθεσμα όνειρα των 99 ετών έσπευσε να ρετουσάρει το κακέκτυπο έργο με φληναφήματα και πομφόλυγες ,να μας πει ότι μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε το χιουμοριστικό της λόγο. Ίσως ,αλλά το βήμα της βουλής ιδωμένο ως θεατρικό σανίδι δεν έχει αυλαία ,έχεις ανθρώπους που ακούν ,συμφωνούν ή διαφωνούν ,ανθρώπους οι οποίοι κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη των βουλευτών οι οποίοι πάνε να μιμηθούν συμπεριφορές άλλων ομολόγων τους λησμονώντας τη συμφορά στην οποία έχει πέσει η χώρα !

Βουλευτική αψυχολόγητη ρητορεία! Ψυχοπονετικά σχόλια και ριζοσπαστικές σε βάρος του λαού αποφάσεις. Τι θα πει πονώ αλλά αποδέχομαι την αιτία του πόνου όταν μπορώ να την αποφύγω.

Η Βουλή δεν είναι στρατόπεδο αντιτιθέμενων προς ίδιον όφελος. Η κρίση δεν ξεπερνιέται με χιούμορ, επιθετική συμπεριφορά και εξυπνακισμούς.

Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί με την αύξηση της εναντίωσης χάριν εντυπωσιασμού.

Η κρίση που ήρθε και από αδέξιους ίσως χειρισμούς ,από απρονοησία, από φιλοδοξία θα ξεπεραστεί και πρέπει, με κοινή αντίληψη για το μέλλον της Ελλάδας όχι με την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας!

Αντί να ρητορεύετε προχωρήστε σε καινοτόμες δράσεις, προσδιορίστε ξεκάθαρα τις συνέπειες της κρίσης και λάβετε μέτρα που προσιδιάζουν στο δικό μας έθνος στο δικό μας λαό στη δική μας χώρα, στην Ελλάδα!

Αποφασίστε ξεχωρίζοντας τις συγκρούσεις συμφερόντων από τις πολιτικές αποφάσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!