tromaktiko: Δημοσκόπηση: Έκπληξη από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Δημοσκόπηση: Έκπληξη από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου



Προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που...
παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, έναντι του 17,5% που προσελκύει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός Βουλής μένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%, πίσω από τη νεοϊδρυθείσα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θα ψήφιζε το 2,5%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 54%, ενώ μόνο το 19,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς το αν θα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την τετραετία ή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, με το 44% να τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας και το 41% υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά στις αποφάσεις του Eurogroup, το 41% των πολιτών τις θεωρούν αρνητικές για τη χώρα, έναντι ποσοστού 7,5% που κρίνουν πως είναι θετικές για τη χώρα, ενώ για το 22,5% των ερωτηθέντων οι αποφάσεις δεν είναι ούτε καλές, ούτε άσχημες για τη χώρα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!