Το τριήμερο 20-22 Μαΐου περισσότεροι από 60 κορυφαίοι αναβάτες αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα μέσα και γύρω από την πόλη των Γρεβενών.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη Super ειδική της Παρασκευής (18:00) που θα βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στην πόλη. Tο Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστεί με τρεις ειδικές σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, συνθέτοντας έναν αγώνα προσβάσιμο και εύκολο στην παρακολούθησή του. Φυσικά οι λάτρεις του βουνού θα μπορούν να απολαύσουν περάσματα της απλής διαδρομής σε ειδυλλιακά τοπία όπως ο Βενέτικος ποταμός και ιστορικά γεφύρια της περιοχής.
Μαζί με τον αγώνα του Παγκοσμίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, στην ίδια διαδρομή και αγώνας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος κάτι που αναμένεται να αυξήσει τις συμμετοχές και φυσικά το θέαμα και τον ανταγωνισμό και που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

