tromaktiko: Ασφαλιστικό στρατιωτικών: Τι σημαίνει η τροπολογία του ΥΠΕΘΑ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ασφαλιστικό στρατιωτικών: Τι σημαίνει η τροπολογία του ΥΠΕΘΑ



Παράταση χρόνου, αλλά όχι αναστολή στην εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να...
ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, δίνει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Την τροπολογία που συντάχθηκε από τη από τη ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ και προορίζεται για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, μαζί με την αιτιολογική έκθεση.
Σύμφωνα με τα σχόλια του Ηλία Νατσιούλα, λοχαγού ε.α. και πρώην προέδρου της ΕΣΠΕΘ, η πρόταση δίνει «παράταση χρόνου» εφαρμογής των διατάξεων του παραπάνω Νόμου για τα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, δηλαδή μέχρι την έκδοση του ειδικού εφαρμοστικού Νόμου του νέου ειδικού Μισθολογίου, το οποίο προσδιορίζεται να ψηφιστεί το καλοκαίρι.

Επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού που τίθεται για ψήφιση την Κυριακή 8 Μάιου 2016, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την έναρξη εφαρμογής του νέου Νόμου (δηλαδή από Δευτέρα 9 Μάιου 2016) οι συντάξεις τους θα κανονίζονται με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, όπως και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών ετών και οι συντάξεις αυτές θα κανονίζονται από το Δημόσιο. Από 1-1-2017 οι συντάξεις θα καταβάλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ επισημαίνεται:

Η ΕΣΠΕΘ θα ενημερώσει τα μέλη της για περαιτέρω λεπτομέρειες και θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να ακούγεται η φωνή της στην πολιτική ηγεσία, ώστε αυτή να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των Στελεχών των ΕΔ. Η ΕΣΠΕΘ για άλλη μια φορά ευχαριστεί τον Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κόκκαλη Βασίλειο για την συνεργασία.

Η ΕΣΠΕΘ καλεί τα μέλη της να της δείξουν εμπιστοσύνη. Η Ένωση μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και θα παρέμβει διασφαλίζοντας πλήρως τα δικαιώματα όλων μας.

Σήμερα χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, ενότητα και ενιαία φωνή αντίδρασης και διεκδίκησης και όχι διάσπαση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!