tromaktiko: Η Microsoft αποσύρεται από τη πώληση smartphones

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η Microsoft αποσύρεται από τη πώληση smartphones



H Μicrosoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πωλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της...
επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας Νokia στη FIH Mobile, θυγατρική της Foxconn, καθώς και τη φινλανδική εταιρεία HMD Global, Οy για 350 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις του τεχνολογικού γίγαντα. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν αποχωρήσει από τη Microsoft ο πρώην CEO Steve Ballmer το 2013, ανακοίνωσε την αγορά της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η Nokia ήταν ένα από τα λίγα smartphone που υιοθέτησαν το λειτουργικό σύστημα των Windows της Microsoft 10. Εκείνη την περίοδο, η Nokia ήταν επίσης μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που κατασκεύαζε και πωλούσε κινητά τηλέφωνα σε προσιτές τιμές σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, η εταιρεία δεν κατάφερε τελικώς να ακολουθήσει τη στρατηγική της Microsoft.

Σημειώνεται ότι ο CEO της Microsoft, Σάτυα Ναντέλα προχώρησε σε σαρωτικές περικοπές στη Nokia, απολύοντας 18.000 εργαζομένους μόνο το 2014, ενώ την περασμένη χρονιά πέρασε σε περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας στο hardware business των smartphones.

Η FIH θα λάβει μεταξύ άλλων το εμπορικό σήμα, το λογισμικό, τις συμβάσεις με τους πελάτες καθώς και το εργοστάσιο της Microsoft στο Βιετνάμ, ενώ περίπου 4.500 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν από τη Microsoft στη FIH, ως μέρος της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η Microsoft δήλωσε ότι θα κρατήσει την επιχείρηση smartphone, καθώς και την υποστήριξη των Lumia τηλεφώνων, παρόλο που η επιχείρηση δεν ήταν και τόσο κερδοφόρα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!