Κατηγορεί για χρηματισμό την προέδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Σε μια προσπάθεια να δώσει πολιτική χρειά στο όλο θέμα ,διερωτήθηκε γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση στις προσπάθειες να εκδοθούν στελέγχη της MIG στην Κύπρο την στιγμή που ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε αναφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μόνο ο πρόερος της ΝΔ μπορεί να σώσει την Ελλάδα.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ουσιαστικά προσέφερε κάλυψη των συνεργατών του Ευθύμιου Μπουλούτα και Φορου οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν για να δικαστούν στην Κύπρο όπως είχε αποφασίσει ο Άρειος Πάγος, κατήγγειλε δικαστές του Αρείου Πάγου για παραβάσεις καθήκοντος και δωροληψίες.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Νεώτερες σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες για τη Δικαιοσύνη και όχι μόνον» ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι κατέθεσε την Τρίτη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας.
Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κυρία Θάνου, επιχειρηματία-φίλης της και συγγενικών προσώπων.
«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Η μηνυτήρια αναφορά - την οποία επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος - αφορά τα αδικήματα της απόπειρα εκβίασης κτλ.
Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την κα. Θάνου, αλλά παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη χρονική συγκυρία των όσων κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος.
Παράλληλα ήγειραν θέμα σκοπιμότητας τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί επιβεβαίωση των όσων είχε δηλώσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο παρελθόν περί συμφερόντων, τα οποία πλήττονται από την αμερόληπτη στάση της έναντι πάντων.
Οι εκδόσεις στην Κύπρο
Δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κ.κ. Μπουλούτα και Φόρου, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος. Είναι ψέμμα. Τους αποδίδεται η κατηγορία ότι το Νοέμβριο του 2011 όταν βγήκε το εννιάμηνο και επειδή λίγες εβδομάδες πριν είχε γίνει το PSI θα έπρεπε να υπάρξει απομείωση στα βιβλία της τράπεζας. Αυτό που έγινε τότε είναι ότι εμφανίστηκε ο κος Μπουλούτας στο διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής και είπε ότι επειδή είναι πρόσφατο το PSI και αφορά σε πολλά εκατομμύρια απομείωση δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα στοιχεία και πρότεινε να οριστεί ανεξάρτητος σύμβουλος που θα κάνει εισήγηση και εν συνεχεία με τα αποτελέσματα του τέλους του έτους και σε συνεργασία με τους ορκωτούς λογιστές να υπάρξει η απομείωση της αξίας. Αυτό δεν μπορεί να παραπέμψει σε ποινικό αδίκημα. Υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις από προέδρους αρχών. Και άλλες τράπεζες στο εξωτερικό έκαναν το ίδιο. «Είναι ανύπαρκτη η υπόθεση».
Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι το συμβούλιο Εφετών με την ίδια σύνδεση είχε κρίνει υπόθεση έκδοσης στην ιταλία ελλήνων διαδηλωτών που είχαν πάει στη γειτονική χώρα και κατηγορούνται ότι κρατούσαν μολότοφ και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα. Σε εκείνη την περίπτωση αποφάσισε ότι πρέπει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας (αν οι ποινές στην Ιταλία είναι μεγαλύτερες δεν πρέπει να εκδοθούν). Οι ποινές ήταν μέχρι 15 έτη στην Ιταλία και 5 έτη στην Ελλάδα. Δεν έγινε η έκδοση και κατά τη γνώμη μου σωστά. Παράλληλα επικαλέστηκαν την αρχή της ειδικότητας, ότι δεν αναλύεται δηλαδή ποιος ακριβώς έπραξε τι.
Στην υπόθεση των δυο στελεχών της MIG η απόφαση στην αρχή της αναλογικότητας απλά λέει ότι «δεν ισχύει». Και αυτό παρότι η προβλεπόμενη ποινή στην Κύπρο είναι 27 χρόνια και στην Ελλάδα μηδέν. Σε ότι αφορά την αρχή της ειδικότητας και το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να πήραν απόφαση τέσσερα άτομα σε ένα συμβούλιο με 13 μέλη, επίσης δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.
Οπως είπε μάλιστα, ο πρόεδρος του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται και στη θέση του η κα Θάνου διόρισε μια αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Καρέλου. Όταν της έγινε αίτηση εξαίρεσης από την κα Τσατάνη για την υπόθεσή της, η κα Θάνου ανέθεσε το θέμα στην κα Καρέλου, συμπλήρωσε.
Η Κύπρος και οι επιστολές
Εκανε λόγο για ντροπή από την ελληνική δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά στις επιστολές καταγγελίας του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (σ.σ. τις οποίες χαρακτήρισε φιάσκο) αναφορικά τις υποθέσεις που τον αφορούν και τον χειρισμό που έγινε από την ελληνική πλευρά.
Στην επιστολή, υπογράμμισε, οι Κύπριοι μιλούν για «άκρως ανησυχητική εξέλιξη» που ήταν η αρχειοθέτηση της υπόθεσής του. Τόλμησαν να χαρακτηρίσουν μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και η κα Θάνου που πήρε την επιστολή, όπως καταγγέλλει, δεν αντέδρασε άμεσα.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι διεξάγονται παράλληλα έρευνες στην Ελλάδα μετά από ενέργειές μου με «αυτόδηλες προθέσεις». Εγω, είπε, δεν έκανα καταγγελία. Η εταιρεία μου επέλεξε λόγω της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο (σ.σ. η MIG και 18 επενδυτές διεκδικούν αποζημίωση 2,1 δισ. ευρώ) ότι υπόθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί να την υποβάλει σε κρίση στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν μας είναι ευχάριστο να θέτουμε τους εαυτούς μας σε κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης τόνισε.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι αφαιρέθηκε η υπόθεση από τον εισαγγελέα κ. Αγγελή (τον οποίο ο κος Παπαγγελόπουλος έχει χαρακτηρίσει «αδάμαστο») παρότι είχε στοιχεία.
Οπως όμως είπε ο κος Βγενόπουλος ο κος Αγγελής δεν χειρίστηκε υποθέσεις, αλλά θέματα δικαστικής συνδρομής. Η κα Τσατάνη μπήκε στην υπόθεση μετά από καταγγελίες του εισαγγελέα Αγγελή. Στην κατάθεση που έδωσε ο τελευταίος στην κα Τσατάνη, είπε ότι δεν έχει στοιχεία, αλλά απλά μετέφερε ότι στην Κύπρο γίνεται έρευνα. Στην ερώτηση «ποιοι σ' τα είπαν;», απάντησε «δεν θυμάμαι».
Υποστήριξε ότι η υπόθεση έπρεπε να είχε μπει στο αρχείο από την κα Θάνου, αλλά η τελευταία δεν το έπραξε αφήνοντας τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να εκτεθούν στην πρόσφατη συζήτηση που έγινε στη Βουλή.
Η κα Θάνου θα έπρεπε να κρατήσει την έρευνα μυστική και να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της MIG.
Τόνισε ότι εμφανίζεται να υποστηρίζει απόλυτα την κυπριακή πλευρά, που διεκδικεί μεγάλο ποσό από την Ελλάδα (4 δισ. ευρώ), και μάλιστα σε μια στιγμή που η MIG και άλλοι 18 επενδυτές διεκδικούν στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο 2,1 δισ. ευρώ από την Κύπρο.
Όπως είπε, έχουν κατατεθεί νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή πλευρά έχει προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη διαδικασία.
Το αίτημα στον Παρασκευόπουλο…
Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να επέμβει και να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των δύο στελεχών της MIG (των κ.κ. Μπουλούτα και Φόρου). Και αυτό γιατί αν αθωωθούν στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, τι θα πούμε μετά, αν εν τω μεταξύ έχουν καταδικαστεί στην Κύπρο και εκτίουν ποινή φυλάκισης.
Είμαστε κυρίαρχο κράτος; αναρωτήθηκε. Κε υπουργέ Δικαιοσύνης, νομίζω ότι έχετε διαφοροποιηθεί. Πρέπει να επέμβετε άμεσα, δεν μπορείτε να βλέπετε τα τρένα να περνούν.
...και η έκκληση στον πρωθυπουργό
Κε πρωθυπουργέ, δεν σας αμφισβητώ, δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Εχω άριστη σχέση με το υπουργείο Οικονομικών. Αυτοί οι οποίοι για τους λόγους τους δημιουργούν τα προβλήματα σε εμάς είναι μικρή ομάδα στην κυβέρνηση και μάλιστα ετερόκλητη. Δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είπατε στη Βουλή ότι το κόμμα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεύει το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ρωτώ: είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο, που μπορεί να πολεμήσει διαφθορά και διαπλοκή; Σας καλώ να συνεχίσετε τη σωστή μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Αποστασιοποιηθείτε, όμως, από την πολιτική διαδικασία.
Κατά του κου Παπαγγελόπουλου υπάρχει ποινική διαδικασία. Δεν πρέπει με την κοινοβουλευτική διαδικασία να απαλλαγεί και να μην κριθεί από τη δικαιοσύνη. Εμείς δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση η MIG θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, τόνισε. Από τη MIG ζουν 30.000 οικογένειες.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η… πολιτική
Η πολιτική επηρεάζει πολύ τη στρατηγική της κας Θάνου, δήλωσε ο επικεφαλής της MIG. Εβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι πολλοί ενοχλούνται για το ότι με την άσκηση των καθηκόντων μου εμποδίζω μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ποια είναι και πώς τα εμποδίζει; αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι είναι δικαστικός και όχι πολιτικός. Αν ένας δικαστής γνωρίζει ότι υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα, αντί να κάνει δηλώσεις, πρέπει να ακολουθεί τις κατά νόμο διαδικασίες.
Τα μηνύματα από την προηγούμενη συνέντευξη
Η προηγούμενη συνέντευξη Τύπου είχε τίτλο «Εξωφρενικές οικονομικές διεκδικήσεις της Κύπρου κατά της Ελλάδος», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αποκάλυψα ότι η Κύπρος έχει προσφύγει για τη Λαϊκή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας και ζητά το εξωφρενικό ποσό των 4 δισ. ευρώ. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι τέσσερα δισ., όταν το πρόγραμμα που ψηφίζεται από τη Βουλή είναι 5,4 δισ. ευρώ.
Είχα αναφερθεί και σε αθέμιτες παρεμβάσεις του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη. Αυτή η τακτική έχει συνεχιστεί απρόσκοπτα με σειρά δημοσιευμάτων που λένε ότι το τάδε δικαστής έχει πράξει λάθος, ότι η τάδε δικαστίνα που χειρίζεται υποθέσεις της MIG να προσέχει. Εμείς τα διαβάζουμε, κάνουμε μηνύσεις και... η ζωή συνεχίζεται.
Είχα αναφερθεί και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Τώρα δεν γνώριζα ότι δυο ημέρες πριν η κα Τσατάνη είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού για παρεμβάσεις του στο έργο τους. Εγινε γνωστό μετά και ήρθε να δικαιώσει τις τότε καταγγελίες μου.
Εκτοτε ο χειρισμός που έγινε ήταν κυρίως επικοινωνιακός. Πέραν από μια επιτροπή Θεσμών που συνεδριάζει ο χειρισμός ήταν κυρίως επικοινωνιακός με πλήθος δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων του κου Παπαγγελόπουλου που παρουσίαζε τις δικές του θέσεις.
Μου έκανε εντύπωση είπε ότι μέσα μαζικής ενημέρωσης που αντιστρατεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποστηρικτικά των θέσεων του κου Παπαγγελόπουλου.
Οπως είπε για νομικούς λόγους ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο της κας Τσατάνη, τον κ. Σοφό και του ζήτησε τη δικογραφία προς υποστήριξη όσων είπε προηγουμένως. Πήρα ενημέρωση για τη θέση της κας Τσατάνη.
Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο τύπου του κ. Βγενόπουλου:
Α. Βγενόπουλος:
- Μηνυτήρια Αναφορά για σοβαρά ποινικά αδικήματα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Β. Θάνου
- Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να αποσύρει την στήριξη του από αξιωματούχους που βρίσκονται υπό ποινική διερεύνηση
Σε Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε κατ΄αρχάς ότι έχει υποβάλει Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δη της δωροληψίας υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού (ΠΚ 235, 237 παρ. 1), εμπορίας επιρροής (237Α ΠΚ), απόπειρας εκβίασης (ΠΚ 385, 42), παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259) και τυχόν άλλων. Στις πράξεις αυτές φαίνονται ότι εμπλέκονται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως πρόσωπα.
Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην ως άνω Μηνυτήρια Αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να δώσει άλλα στοιχεία για το περιεχόμενο της Μηνυτήριας Αναφοράς, διότι η ποινική διερεύνηση που θα επακολουθήσει, για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος των υπόπτων, πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Όμως για λόγους δημόσιου συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις ανέφερε ότι του ζητήθηκε ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων». Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτής της εξεταζόμενης υπόθεσης το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών που εκδίκασε τα στελέχη της MIG και αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, δεν τήρησε και νομικό προηγούμενο που το ίδιο δημιούργησε δύο μήνες πριν, όταν αποφάσισε την μη έκδοση Ελλήνων διαδηλωτών για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Ιταλία, ενώ για την περίπτωση των Δικαστικών Συμβουλίων του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων ερευνητέων γεγονότων, αντικατεστάθη ο Πρόεδρος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Ε. Μπουλούτα, παρότι του είχε αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας και ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του στην υπό συζήτηση υπόθεση. Μάλιστα, ως αντικαταστάτης του διορίστηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Καρέλλου εις την οποία η κα. Θάνου ανέθεσε και τον χειρισμό της δικογραφίας της κας. Γ. Τσατάνη.
Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι, προς υποστήριξη γεγονότων που περιέχονται στην Μηνυτήρια Αναφορά του, ζήτησε επισήμως και έλαβε από τον δικηγόρο της κας Τσατάνη, κ. Θ. Σοφό, αντίγραφα εκ της δικογραφίας της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της απ΄όπου προκύπτει ότι εξ όλων των καταθέσεων των συναδέλφων της οι οποίες έχουν ληφθεί από την κα. Θάνου συνάγεται, πέραν πάσας αμφιβολίας, ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού. Υπενθυμίζεται ότι η κα. Θάνου προχώρησε σ΄αυτή την πειθαρχική έρευνα, την οποία μάλιστα και δημοσιοποίησε, κατόπιν επιστολής -καταγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, ο οποίος περιέργως δεν την απέστειλε στον ομόλογό του κ. Παρασκευόπουλο, αλλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, και του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου (με ταυτόσημο περιεχόμενο!), ο οποίος και πάλι δεν την απέστειλε στην ομόλογό του κα. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά στην ίδια την κα. Θάνου. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος παραθέτοντας και σχετικές λεπτομέρειες, οι καταγγελίες των Κυπρίων αξιωματούχων έχουν αποδειχθεί ανακριβείς και η κα. Θάνου θα έπρεπε να τους το είχε ήδη κοινοποιήσει επισήμως, αλλά και δημοσίως ώστε να αποκαταστήσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.
Ακολούθως ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι με τους επικοινωνιακούς, και όχι μόνον, χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κας Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου ως γνωστόν η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας ποσό της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ και επίσης ανέφερε ότι η MIG έχει ήδη καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του ίδιου Διεθνούς Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθεί η Κύπρος να απέχει από τις ενέργειες αυτές.
Εν συνεχεία ο κ. Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία ισχυριζόμενος ότι τα στελέχη της MIG διώκονται από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις, ενώ για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.
Τέλος ο κ. Βγενόπουλος απευθυνόμενος δημοσίως προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, τον κάλεσε να συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην παρεξηγούνται ή/και ακυρώνονται οι προθέσεις του."
Πηγή