tromaktiko: Νέα έρευνα δείχνει πως τα super μικρόβια εξελίσσονται και θα σκοτώνουν ένα άτομο κάθε 3"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νέα έρευνα δείχνει πως τα super μικρόβια εξελίσσονται και θα σκοτώνουν ένα άτομο κάθε 3"



Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα παραδοσιακά φαρμακευτικά σκευάσματα των τελευταίων δεκαετιών...
αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς, ώστε μέχρι το 2050 τα νέου τύπου “σούπερ” μικρόβια θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε τρία δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλης κλίμακας έρευνα.

Τα σούπερ μικρόβια εξελίσσονται κατά κύριο λόγο μέσα από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών. Οι ειδικοί καλούν σε άμεση παγκόσμια συνεννόηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου, που απαιτεί δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων. Καλούν, επίσης, για μια επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά και μια μαζική εκστρατεία για να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι ως προς το τι σημαίνει να παίρνουν αντιβιοτικά χωρίς να χρειάζεται.

Η μάχη κατά λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα είναι μία μάχη που η ανθρωπότητα χάνει αυτήν τη στιγμή και οι ειδικοί περιγράφουν την σοβαρότητα της κατάστασης ως έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο, “όπως η τρομοκρατία”! Το πρόβλημα είναι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αναπτύσσουμε αρκετά νέα αντιβιοτικά, ενώ σπαταλάμε αυτά που έχουμε.

Η έρευνα με τίτλο Review on Antimicrobial Resistance ξεκίνησε στα μέσα του 2014 και από τότε πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, ή από σούπερ βακτήρια. Και σε αυτό το διάστημα οι γιατροί ανακάλυψαν βακτήρια που αντιστέκονται ακόμα και στην κολιστίνη, κάτι που δείχνει ότι ο πλανήτης βαδίζει προς μια “μετα-αντιβιοτική εποχή”.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές λοιμώξεις μέχρι το 2050.

Και το οικονομικό κόστος από αυτή την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά υπολογίζεται ότι προσθέσει έως και 100 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050.

Η έρευνα καταλήγει στα ακόλουθα απαραίτητα βήματα από εδώ και μπρος:

Μια επείγουσα και μαζική παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την χρήση αντιβιοτικών, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τους κινδύνους
Θέσπιση κονδυλίου ύψους 2 δισ. δολαρίων από Παγκόσμιο Ταμείο Καινοτομίας για έρευνες
Βελτιωμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής και καθαρότερα νοσοκομεία για την πρόληψη της εξάπλωσης μολύνσεων
Μείωση στην περιττή χρήση αντιβιοτικών στη γεωργία, ακόμα και εκείνων που θεωρούνται σήμερα ως “εξαιρετικά κρίσιμα” για την ανθρώπινη υγεία
Βελτίωση της εποπτείας της εξάπλωσης της ανθεκτικότητας στα φάρμακα
Πληρωμή 1 δισ. δολαρίων στις εταιρείες που θα ανακαλύπτουν και θα παράγουν κάθε νέας μορφής αντιβιοτικό
Οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη νέων τεστ, ώστε να προλαμβάνεται η χορήγηση αντιβιοτικών, σε περιπτώσεις που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι απαραίτητη και αν δεν λειτουργεί
Προώθηση της χρήσης εμβολίων και άλλων εναλλακτικών λύσεων στην φαρμακευτική αγωγή
http://www.bbc.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!