tromaktiko: Βερόνικα Σίνου: Η 17χρονη αθλήτρια της Παναχαϊκής που ετοιμάζεται για το πανελλήνιο

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Βερόνικα Σίνου: Η 17χρονη αθλήτρια της Παναχαϊκής που ετοιμάζεται για το πανελλήνιο



Είναι μόλις 17 χρονών και όμως θεωρείται μία από τις ανερχόμενες αθλήτριες της Παναχαϊκής που έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στον... «κοκκινόμαυρο» σύλλογο και στον πατραϊκό στίβο.

Η Βερόνικα Σίνου ετοιμάζεται για να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της και έχοντας δουλέψει σκληρά μαζί με τον προπονητή της Βασίλη Βενέρη αυτό που θέλει είναι να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας στον σύλλογο της ένα μετάλλιο.

Η 17χρονη κοπέλα μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: «Η προετοιμασία μας έχει φτάσει πλέον στην τελική ευθεία. Έχω και έχουμε όλοι σαν ομάδα δουλέψει πολύ σκληρά για να προκριθούμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα και από ότι φαίνεται όλα κυλάνε όπως τα θέλουμε».

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 800 μέτρων και αυτό που ευελπιστεί στο πανελλήνιο της κατηγορίας που θα γίνει στα Τρίκαλα είναι να πετύχει ατομικό ρεκόρ καταρχάς και έπειτα να τερματίσει σε μια πολύ καλή θέση.

«Ο βασικός στόχος που έχω θέσει μαζί με με τον προπονητή μου είναι το βάθρο. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω ξεκινήσει στίβο στην Παναχαϊκή εδώ και εναμισή χρόνο ακούγεται λίγο ουτοπικός ένας τέτοιος στόχος» τονίζει σχετικά.

«Από την άλλη μεριά έχω προετοιμαστεί πολύ καλά φέτος και πιστεύω με την σκληρή προπόνηση που έχω στα πόδια μου πως μπορώ να ανταγωνιστώ ακόμα και κοπέλες που έχουν μεγαλύτερο υπόβαθρο και εμπειρία από μένα. Ο προπονητής μου, πάντως, πιστεύει πως μπορώ να τα καταφέρω συνεπώς αυτό πιστεύω και εγώ» καταλήγει.

Το κλίμα στην ομάδα και ο Βασίλης Βενέρης

Η «μικρή» στάζει «μέλι» από τα στόμα της όταν μιλάει για την ομάδα της Παναχαϊκής, τον προπονητή της Βασίλη Βενέρη και την αείμνηστη Αλέκα Σιούλη.«Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, μετά το κόστος που είχε σε όλους μας η απώλεια της προπονήτριας μας Αλέκας Σιούλη, έχει αλλάξει σε μαγικό βαθμό.

Ο προπονητής μας, ο Βασίλης Βενέρης ο οποίος έχει σταθεί σαν βράχος δίπλα μας τόσο καιρό έχει κάνει την ομάδα να ξανασταθεί στα πόδια της. Μας έχει μετατρέψει σε μια οικογένεια η οποία στηρίζει το ''ευ αγωνίζεσθαι'' και δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να πετύχει αυτά που θέλει» τονίζει.

Πιστεύω ότι έως τώρα έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η Παναχαϊκή με την βοήθεια του Βασίλη Βενέρη κρατάει την ''παράδοση'' της στις πρωτιές και το έργο της Αλέκας ζωντανό». Η ίδια μαζί με τους συναθλητές της στην ομάδα της Παναχαϊκής συμμετείχε στους αγώνες που διοργάνωνε ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, προς τιμή της μεγάλης αυτής προπονήτριας.


Τι πρόλαβε να μάθει από την Αλέκα Σιούλη

Σκοπός των παιδιών της Παναχαϊκής ήταν να βγάλουν ασπροπρόσωπη την Αλέκα Σιούλη και τον προπονητή τους, επιστρέφοντας με μετάλλια και διακρίσεις. Η Βερόνικα Σίνου, έχοντας ασχοληθεί με τον στίβο, εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έζησε για λίγο από κοντά την Αλέκα Σιούλη ως προπονήτρια. Πρόλαβε να μάθει όμως από αυτή σημαντικά πράγματα.

Τι μπορεί να θυμάται και έχει μάθει από την Αλέκα Σιούλη ένα μικρό κορίτσι όπως είναι αυτή; «Ο πρωταθλητής δεν είναι ο άνθρωπος που έχει αποκλειστικά ταλέντο σε κάτι και έχει δουλέψει σκληρά.

Πρωταθλητής είναι ο άνθρωπος που έχει ψυχή και θα το παλέψει μέχρι τέλους» λέει σχετικά. «Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το παρατσούκλι της Αλέκας μετά το θάνατο της είναι ''ψυχάρα''».




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!