στην οποία επίσης παρίστανται οι Λιάνα Κανέλλη, Ρένα Δούρου και Προκόπης Παυλόπουλος.
Ένα μόλις μήνα πριν, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει επιτύχει ποσοστό της τάξεως του 7% και έχει για πρώτη φορά μπει στην Ελληνική Βουλή, η οποία στο μεταξύ διαλύθηκε για τη διενέργεια δεύτερων εκλογών.
Ο Κασιδιάρης, που δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία λόγω της διάλυσης της Βουλής, μετά από φραστικό επεισόδιο πετάει νερό στη Ρένα Δούρου, η οποία δεν κουνιέται από τη θέση της.
Το ίδιο και ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραμένει απαθής σαν άγαλμα.
Σηκώνεται όμως η Λιάνα Κανέλλη και δημιουργείται επεισόδιο που καταλήγει με τον Κασιδιάρη να χτυπάει την Κανέλλη σε πανελλήνια μετάδοση.
Το αν τα χτυπήματα ήταν μπουνιές (όπως υποστηρίζει η Κανέλλη) ή χαστούκια (όπως υποστηρίζει ο Κασιδιάρης) δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης, που κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.
Το γεγονός πάντως είναι, πως στο βίντεο ο Κασιδιάρης φαίνεται ξεκάθαρα να ασκεί βία στη βουλευτή του ΚΚΕ.
Επίσης γεγονός είναι πως Παυλόπουλος και Δούρου, τουλάχιστον στο απόσπασμα που κυκλοφορεί και μέχρι ο σκηνοθέτης να ρίξει διαφημιστικό διάλειμμα, δεν σηκώθηκαν καν από τη θέση τους για να υπερασπιστούν την γυναίκα την οποία χτυπούσε μπροστά τους ο Κασιδιάρης.
Η επόμενη μέρα
Γεγονός είναι πως η στάση του υπόδικου Κασιδιάρη δεν πτόησε και τόσο τους ψηφοφόρους της οργάνωσης/κόμματος.
Στις εκλογές που διεξήχθησαν μόλις 10 μέρες μετά, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής έπεσε μόλις 0.08 μονάδες και πήγε από το 7% στο 6,92%.
Στη δίκη που ακολούθησε, το μονομελές πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Κασιδιάρη για «τυπικούς λόγους», καθώς η Λιάνα Κανέλλη δεν είχε καταθέσει μήνυση εντός τριμήνου.
Ο χαρακτήρας του Κασιδιάρη, πάντως, αργότερα λήφθηκε υπόψιν στο σκεπτικό της προφυλάκισης του με την κατηγορία της «διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση» .
Ο ίδιος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ένα χρόνο μετά, την 1η Ιουλίου 2015, τη γνωστή εβδομάδα του δημοψηφίσματος και αμέσως ρίχτηκε στον αγώνα υπέρ του ΟΧΙ.