tromaktiko: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ προχειρότητα: Οι πυροσβέστες κινδυνεύουν - Χωρίς κράνη και εξοπλισμό

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ προχειρότητα: Οι πυροσβέστες κινδυνεύουν - Χωρίς κράνη και εξοπλισμό



του Γιάννη Μητάκη
Στέλνουν τους πυροσβέστες χωρίς εξοπλισμό και θα τους δώσουν τα κράνη το χειμώνα...


Εμπαιγμός και κοροϊδία ή έλλειψη σχεδιασμού; Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εξίσου «εγκληματικό» καθώς χιλιάδες Έλληνες πυροσβέστες καλούνται για ένα ακόμα «καυτό» καλοκαίρι να πέσουν στην μάχη με τις φλόγες χωρίς απαραίτητο εξοπλισμό, με φθαρμένες στολές και τρύπια παπούτσια.

Στην προκειμένη περίπτωση δε το πρόβλημα δεν οφείλεται στην ούτως ή άλλως τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά – όπως όλα δείχνουν – στην έλλειψη σχεδιασμού από το υπουργείο Εσωτερικών και στον κακό συντονισμό των συναρμόδιων υπουργών.

Είναι ενδεικτικό ότι έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πολιτικού προϊστάμενου του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκου Τόσκα το οποίο διαβιβάστηκε στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «… σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή διενεργεί για λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος δύο διαγωνισμούς αναφορικά με την προμήθεια 3.650 συνολικά κρανών ασφαλείας». Το εξωφρενικό είναι ότι το έγγραφο φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου 2016! Δηλαδή, ο αρμόδιος υπουργός παραδέχεται ότι ο διαγωνισμός για την παραλαβή των κρανών που είναι απαραίτητα για την επιβίωση των πυροσβεστών γίνεται εν μέσω της επικίνδυνης για πυρκαγιές περιόδου και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί όταν το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Ο πολιτικός προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος ομολογεί ότι θα παραδώσει τα κράνη στους πυροσβέστες όταν θα τελειώσει το έργο της κατάσβεσης πυρκαγιών.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!