tromaktiko: Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε ένα δείπνο!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε ένα δείπνο!



Είτε παρευρεθείτε σε πάρτι για επαγγελματικούς λόγους ή για διασκέδαση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλώς δεν πρέπει με τίποτα να...
κάνετε. Μπορεί, επίσης, να βρεθείτε σε αμηχανία και να μην είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε.

Ο συγγραφέας και, για πολλά χρόνια, μπάτλερ, Charles MacPherson, απαντά σε όλα τα ερωτήματα στο νέο του βιβλίο: « The Pocket Butler: A Compact Guide to Modern Manners, Business Etiquette and Everyday Entertaining. »

Ακολουθούν 10 συμβουλές από την 26χρονη εμπειρία του:

 1. Ποτέ μην φοράτε την πετσέτα σας σαν σαλιάρα

Μην πιάνετε την πετσέτα σας στο γιακά σας, εκτός αν είστε στην παραλία με φίλους σας και τσιμπολογάτε. Αντ’ αυτού, τοποθετήστε την στην ποδιά σας και χρησιμοποιήστε την όταν χρειάζεται.

2. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ το τραπέζι ως στήριγμα των αγκώνων

Όλοι ξέρουμε ότι είναι δελεαστικό, αλλά αποφύγετε να ακουμπάτε τους αγκώνες σας στο τραπέζι. « Κρατήστε τους κοντά στο σώμα σας, ειδικά όταν πλησιάζετε το φαγητό στο στόμα σας, » συμβουλεύει ο MacPherson

3. Ποτέ μην αντιδράτε υπερβολικά αν χυθεί κάτι πάνω σας ή σε κάποιον άλλο

Όλοι έχουμε κάποιες στιγμές αμηχανίας, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερβάλλουμε. Καθαρίστε τη ζημιά γρήγορα και ήσυχα. Εάν υπάρχουν σερβιτόροι, ζητήστε επιπλέον χαρτοπετσέτες. Εάν λερώσετε κάποιον άλλον, μην τον σκουπίσετε ο ίδιος, αλλά προσφέρετέ του την πετσέτα σας και ζητήστε του συγγνώμη.

4. Ποτέ μην μιλάτε κουνώντας τα χέρια, ενώ κρατάτε μαχαιροπίρουνα

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πουν μια ιστορία χωρίς χειρονομίες, θυμηθείτε να αφήσετε τα μαχαιροπίρουνα κάτω, πριν αρχίσετε να μιλάτε. Θα πρέπει, επίσης, να αφήνετε κάτω τα μαχαιροπίρουνα την ώρα που μασάτε.

5. Ποτέ μην τεντώνεστε πάνω από το τραπέζι για να φτάσετε το αλάτι

Απλώς ρωτήστε το διπλανό σας: « Θα μπορούσατε να μου περάσετε το αλάτι, παρακαλώ; » Είναι λιγότερο ενοχλητικό από το χέρι σας στο πρόσωπό του.

6. Ποτέ μη γέρνετε πάνω από το πιάτο σας για να στριμώξετε φαγητό στο στόμα σας

Αντί να σκύβετε πάνω από το πιάτο σας, φέρνετε το πιρούνι στο στόμα σας. (Φαίνεται αυτονόητο, αλλά προσπαθήστε να τρώτε μακαρόνια με την πλάτη ίσια.)

7. Ποτέ μη μιλάτε με γεμάτο στόμα

Ο MacPherson γνωρίζει πως αυτό θεωρείται δεδομένο, αλλά έχει σημασία να επαναληφθεί.

8. Ποτέ μην περιφρονείτε το φαγητό που σερβίρεται

Οι περίεργοι και μίζεροι συνδαιτημόνες δεν είναι επιθυμητοί. Αν δεν σας αρέσει το φαγητό που σερβίρεται, πάρτε μια βαθιά ανάσα, δοκιμάστε μερικές μπουκιές ( ο MacPherson λέει ότι δε χρειάζεται να το τελειώσετε ) και συνεχίστε με νερό μέχρι το επιδόρπιο.

9. Ποτέ μην επιχειρήσετε να φυσήξετε διακριτικά τη μύτη σας στο τραπέζι

Δεν υπάρχει τίποτα διακριτικό στο φύσημα της μύτης. Ζητείστε συγγνώμη για να φύγετε απ’ το τραπέζι και να πηγαίνετε στην τουαλέτα ή σε κάποιο άλλο άδειο δωμάτιο.

10. Ποτέ μην αφήνετε την πετσέτα σας στην καρέκλα μετά το δείπνο

Μετά το γεύμα, τοποθετήστε την πετσέτα σας πάνω στο πιάτο σας – μην την αφήνετε στην καρέκλα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!