tromaktiko: Πολύ ενότητα παρατηρώ στον αστυνομικό συνδικαλισμό και ανησυχώ.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πολύ ενότητα παρατηρώ στον αστυνομικό συνδικαλισμό και ανησυχώ.



Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός
Πολύ ενότητα παρατηρώ στον αστυνομικό συνδικαλισμό και ανησυχώ...
Προσέχετε πολύ καλά μην μπερδέψετε τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των νομών και των τοπικών σωματείων με κάτι πανελλήνιο με μορφή περίεργη και έναν συγκριτικό καταμερισμό ευθυνών και ατόμων και παραχωρηθούν κεκτημένα.

Γιατί η συγκριτική κατεύθυνση εμείς στην Αθήνα κι εσείς στην επαρχία μόνο κακό θα προκαλέσει στην προστασία και ασφάλεια του πολίτη. ( Βασική αρχή του Συντάγματος όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι).

Δεν θυμάμαι να είδα την Αθήνα να διαμαρτύρεται στις πορείες εκτός κάποιων δεκάδων συνδικαλιστών με μεγάλα πανό και ένα βανάκι με τεράστια ηχεία συνδεμένα με τον τηλεβόα, για να καπελώνουν ο,τιδήποτε δεν ταιριάζει στην αισθητική τους και να κρατάνε την πορεία κάτω από την πλατεία Συντάγματος κι όταν διαβαίνουν την μεγάλη πόρτα από το Περιστύλιο να σε παζαρεύουν λες κι είσαι πιόνι, γιατί κανείς δεν είναι δεδομένος για θαμώνας σε αλεξανδρινές παραστάσεις.

Προσέχετε μην παραδόσετε το αυτοκέφαλο των πρωτοβάθμιων αστυνομικών ενώσεων των νομών σε κάτι διευρυμένο που θα εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες και επαναλαμβανόμενη εκλογή.

Είναι λάθος και το ξέρετε. Οδηγεί σε απαξία του θεσμού.

Γιατί μπορεί να έχει εύκολο έργο ο Ταμίας τόσο της Ένωσης όσο και της Πανελλήνιας (ΠΟΑΣΥ) και να εισπράττουν εύκολα κα οι άνετα με απευθείας κράτηση από τον μισθό του εργαζόμενου αστυνομικού, αλλά αυτό δεν θα είναι για πάντα.

Επί τη ευκαιρία:

1. Τώρα που εξελέγησαν νέοι αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΥ θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς κάποιοι εκλέκτορες απήλθαν και άλλοι εισήλθαν ή ισχύει το σύστημα της εκλογής όπως του Προέδρου της Δημοκρατίας από το υπάρχον Κοινοβούλιο;

Ειδεμή αλλιώς γιατί δεν εναρμονίζεται το σώμα των εκλεκτόρων με τις εκλογές; Τόσα χρόνια πέρασαν.

2. Θα διατηρηθεί το αυτοκέφαλο των Ενώσεων ή θα πολτοποιηθεί σιγά σιγά στα πλαίσια των αναθεωρητικών κοινωνικών τάσεων εκμηδενίζοντας την ισχύ των;

3. Δεν λαβαμε επίσημη ενημέρωση για το αν υπήρξε απόφαση για εκπροσώπηση στο pride parade των Αθηνών, που πιστεύουμε πως δεν υπήρξε αλλά καλό ειναι να μην μενουν σκιές. Γιατί με τις συμμαχίες που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και τις αλληλοστηρίξεις αρχίζουμε να συγχέουμε καταστάσεις και συγχωρέστε μας για αυτό. Αυτα λαμβάνουμε, αυτά εισπράττουμε, σε αυτά συνειρμικά ο νους οδηγεί.

Να σημειωθεί πως δεν είναι ρατσιστικό να μην εκπροσωπήσεις, αλλά να μην στηρίζεις τον αδύναμο όταν σε έχει ανάγκη. Και η Αστυνομία κρίνεται από το έργο κι όχι από τις παρελάσεις υπερηφάνειας. Οι αναθεωρητικές τάσεις σε κεντρικό πυλώνα της Κοινωνίας κάνουν το φως πολύχρωμο και ο νόμος δεν έχει ανάγκη από πολύχρωμα φώτα, αλλά από την Δικαιοσύνη - που κήρυξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός- να μάθουμε οι ενοικούντες επί της Γης.

Αυτά προς το παρόν. Και γνωρίζετε πολύ καλά πώς σας τα γράφω με αγάπη, αφού δεν διεκδικώ κάτι εκτός από την Τάξη των πραγμάτων που φέρουν ευημερία στην Κοινωνία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!