tromaktiko: Αποκλεισμός του παλιού ΚΔΑ από τους Ταχυδρόμους Κινητοποιήσεις για απόπειρα μείωσης των θέσεων εργασίας στη διανομή

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αποκλεισμός του παλιού ΚΔΑ από τους Ταχυδρόμους Κινητοποιήσεις για απόπειρα μείωσης των θέσεων εργασίας στη διανομή



Άμεση παρέμβαση και αντίδραση του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής στην προσπάθεια μείωσης των...
θέσεων εργασίας στη διανομή. Μια φορά στις 3 εβδομάδες θα φτάσει να περνά ο Ταχυδρόμος.

Την έξοδο των φορτηγών των ΕΛΤΑ από τον χώρο στάθμευσης του παλιού Κέντρου Διαλογής Αθηνών (Λένορμαν και Κωνσταντινουπόλεως) απέκλεισαν τα ξημερώματα εργαζόμενοι της διανομής, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους στα σχέδια της Διοίκησης του Οργανισμού να περιορίσει τις θέσεις εργασίας των ταχυδρόμων.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής αντιδρά καθώς από τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν για το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, η Διοίκηση φαίνεται να προωθεί μειώσεις έως και κατά 550 οργανικές θέσεις εργασίας στη διανομή, επί συνόλου 1960, δηλαδή περίπου 30%.

Πρόκειται για μια αντεργατική, μονομερή, παράνομη και αντιαναπτυξιακή ενέργεια που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Ταχυδρομείο καθώς, όχι μόνο περιορίζει στην πράξη το προσωπικό των ΕΛΤΑ, αλλά και ρίχνει δραματικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αν υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες εισηγήσεις, θα υπάρχουν εκ των πραγμάτων περιοχές που θα φτάσουν να εξυπηρετούνται και μια φορά στις δύο ή και τρείς εβδομάδες, ανάλογα με την περίοδο και τον φόρτο εργασίας.

Μάλλον δεν είναι παράδοξο ότι μια κατ όνομα αριστερή κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις θέσεις εργασίας, σε βαθμό που καμία άλλη διοίκηση στο παρελθόν δεν το είχε επιδιώξει. Η κυβέρνηση έχει πάρει φόρα στις υπογραφές και ετοιμάζεται να υπογράψει στην πράξη τη διάλυση του Ταχυδρομείου.

Οι εργαζόμενοι είμαστε απέναντι και στις πρακτικές που ακολουθούνται και στην στόχευση που φαίνεται να υπάρχει.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι περικοπές που σχεδιάζονται στη λειτουργία του Δημόσιου Ταχυδρομείου και στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση και το Υπουργείο ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Δημόσιου Ταχυδρομείου και της δουλειάς των Ταχυδρόμων που κάθε μέρα «οργώνουν» τη χώρα για μπορεί ο ΕΛΤΑ να παρέχει καθολικές υπηρεσίες, να συνεχίζει το κοινωνικό του έργο αλλά και την ιστορική του πορεία.

Οι παρεμβάσεις μας θα κλιμακωθούν μέχρι να αποσυρθούν οι προκλητικές προτάσεις περικοπών.

Γιάννης Οικονόμου - Πρόεδρος Σωματείου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!