tromaktiko: Ο Λαφαζάνης από την Καβάλα για τους εργαζόμενους της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Λαφαζάνης από την Καβάλα για τους εργαζόμενους της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων



 Ο Παναγ. Λαφαζάνης ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα και μίλησε σε πολιτική....
συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. επισκέφθηκε την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη όπου έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από τους εκατοντάδες εργαζόμενους της βιομηχανίας, οι οποίοι διεξάγουν σκληρό αγώνα ενάντια στα σχέδια της ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη, ο οποίος προωθεί μισθούς και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στους εργαζόμενους.

Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζόμενους ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

''Καταγγέλλω τη ληστρική αντεργατική και εκβιαστική συμπεριφορά του Λαυρεντιάδη στους εκατοντάδες εργαζόμενους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία.
Το σχέδιο Λαυρεντιάδη να επιβάλλει δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις στη Βιομηχανία Λιπασμάτων, δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή και την ελληνική οικονομία.  Τα εγκληματικά σχέδια Λαυρεντιάδη δεν θα περάσουν.
Η Βιομηχανία Λιπασμάτων είναι κερδοφόρα και με προοπτική, παρ' όλο που η ιδιοκτησία της την ληστεύει και χρωστάει δεκάδες δισ. εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο αλλά και σε τράπεζες.
Η μόνη λύση εδώ που έχουμε φτάσει είναι να περάσουν τα Λιπάσματα σε δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση με συμμετοχή των εργαζομένων και με στόχο να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της βιομηχανίας με προοπτική όχι μόνο την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της”.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!