tromaktiko: Κατασκευάζεται ο πρώτος ηλιακός αυτοκινητόδρομος!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κατασκευάζεται ο πρώτος ηλιακός αυτοκινητόδρομος!



Ο πρώτος ηλιακός δρόμος στον κόσμο κατασκευάζεται στο Missuri των ΗΠΑ με στόχο ως το τέλος του έτους να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία...

Η εταιρεία Solar Roadways έχει αναπτύξει μια νέα μορφή ηλιακών κυψελών οι οποίες θα τοποθετούνται στα οδοστρώματα των αυτοκινητόδρομων. Οι πρωτοποριακές κυψέλες που αντέχουν ακόμη και το βάρος των μεγαλύτερων φορτηγών (πάνω από 100 τόνους) είναι γυάλινες και μπορούν να παράγουν ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει τις τοπικές κοινότητες στους δρόμους των οποίων είναι εγκατεστημένες. Η ιδέα ανήκει στους εφευρέτες Julie και Scott Brusaw οι οποίοι από το 2009 έως το 2014 συγκέντρωσαν πάνω από 2.2 εκατομμύρια δολάρια από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς με σκοπό να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να παραξουν τις νέες αυτές ηλιακές κυψελίδες.





Οι Brusaws ισχυρίζονται ότι η αντικατάσταση της επίστρωσης όλων των δρόμων της Αμερικής με τα νέα ηλιακά πάνελ θα μπορεί να παράγει ενέργεια 3 φορές περισσότερη από τις ανάγκες της χώρας το 2009 .

Η πρώτη εφαρμογή της παραπάνω ιδέας έχει αρχίσει να υλοποιείται σε δρόμο στο Missuri των ΗΠΑ με σκοπό ως το τέλος του 2016 να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Στόχος είναι η ενέργεια που θα παράγεται να τροφοδοτήσει με ενέργεια τις επιχειρήσεις και σπίτια της περιοχής, ενώ μελλοντικά θα «φορτίζει» αυτοκίνητα ακόμα και εν κινήσει.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!