tromaktiko: Ο κατακερματισμός του πολιτικού μας συστήματος

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο κατακερματισμός του πολιτικού μας συστήματος



Του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Μπορεί οι κάθε είδους δημοσκοπήσεις να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, ωστόσο διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διαπιστώνουμε ένα κλίμα περαιτέρω κατακερματισμού της...
πολιτικής ζωής της χώρας. Φαντάζει πλέον πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μιας Βουλής, αποτελούμενης από 10 κόμματα!

Έχω την αίσθηση πως βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο μιας λεγόμενης «ιταλοποίησης» της πολιτικής ζωής της Ελλάδας!!! Δηλαδή στη δημιουργία πολυκομματικών κυβερνήσεων, στις οποίες θα μετέχουν 4 και 5 κόμματα.

Μπορεί η συγκεκριμένη συνταγή να μην πέτυχε στην Ιταλία, ωστόσο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Γερμανία, όπου συγκυβερνούν Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλοδημοκράτες, συγκροτώντας τον λεγόμενο Μεγάλο Συνασπισμό.

Αν θα πετύχει ή όχι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο, εξαρτάται κυρίως από τους ανθρώπους που θα συγκροτούν τα κόμματα του αύριο, όπως κι αν λέγονται αυτά… Έχω την αίσθηση πως εκτός από «ιταλοποίηση» και αναδιάταξη, το πολιτικό μας σύστημα χρήζει και σαρωτικής ανανέωσης σε ανθρώπινο δυναμικό… Το πολιτικό προσωπικό του χτες, αποτελεί το μεγαλύτερο βαρίδι, για τον εθνικό στόχο η χώρα μας επιτέλους να αποκτήσει μια φυσιολογική αστική κοινωνία. Και αυτό το γνωρίζουν άπαντες… Ακόμα και οι ίδιοι… Η τελευταία ευκαιρία του πολιτικού κατεστημένου για να διασωθεί, αποδείχτηκε – εκ των υστέρων – ότι ήταν ο Τσίπρας!!!! Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τον μεταπολιτευτικό παρασιτισμό και τελικά υπέκυψε στο Γερμανικό κατεστημένο.

Τα τελευταία 6 χρόνια οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε ραγδαίους πολιτικούς μετασχηματισμούς και σμίκρυνση της δύναμης των κομμάτων. Είχαμε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, τη μείωση της δύναμης της ΝΔ, καθώς και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη νέες δυνάμεις εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Δυνάμεις που μέχρι το 2010, δεν υπήρχαν καν στον χάρτη. Ασφαλώς αναφέρομαι στην Χρυσή Αυγή, στην Ένωση Κεντρώων, ακόμα και στο Ποτάμι.

Το σχέδιο των δανειστών έχει μπει ήδη σε εφαρμογή!!! Κι αυτό διαφαίνεται από την επανεμφάνιση ως σαλιγκαριών διαφόρων εκπροσώπων του χτες… Δεν είναι τυχαίο που επανεμφανίστηκαν στο πολιτικό παλκοσένικο, ο Σημίτης, ο Γιώργος ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης, ακόμα και ο Σαμαράς (δια αντιπροσώπων)… Νοιώθουν όλοι αυτοί ότι βρίσκουν φως για να μπουν από την πίσω πόρτα και να παίξουν ξανά ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Είναι φανερό ότι τόσο οι ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ όσο και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους απεργάζονται σενάρια δημιουργίας κυβέρνησης των … «προθύμων», χωρίς ενοχλητικά «βαρίδια». Και όλοι οι παραπάνω αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα πρόθυμοι… Εγώ πάντως έχω την αίσθηση, πως δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, για όλους αυτούς… Υπάρχουν νέα «πουλάρια» που οι δανειστές ετοιμάζουν για το παλκοσένικο…

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!