tromaktiko: Αεροπορικός αποκλεισμός Καλύμνου - Μείωση δρομολογίων και αύξηση κομίστρων για το ακριτικό νησί

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αεροπορικός αποκλεισμός Καλύμνου - Μείωση δρομολογίων και αύξηση κομίστρων για το ακριτικό νησί



Ως «παράπλευρη απώλεια» της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων...
χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Μεταφορών την μείωση των αεροπορικών δρομολογίων προς την Κάλυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ πριν από λίγες εβδομάδες (δείτε εδώ) οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προκαλούν τον «αποκλεισμό» του ακριτικού νησιού καθώς προβλέπουν έως και 50% μείωση των αεροπορικών δρομολογίων.

Ειδικότερα, έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του ΚΚΕ όχι μόνο επιβεβαιώνει την μείωση των δρομολογίων αλλά προαναγγέλλει και την αύξηση των εισιτηρίων κατά την θερινή περίοδο!

Αίσθηση δε προκαλεί το γεγονός ότι για να δικαιολογήσει τους νέους σχεδιασμούς επικαλείται την πτώση εσόδων στα δημόσια ταμεία που προκαλεί η απώλεια των 14 αεροδρομίων που ως γνωστόν αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και υλοποιήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα το έγγραφο της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι «η Σύβαση για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων της χώρας υπεγράφη την 14.12.2015 γεγονός που δεν ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Περι τα τέλη του Ιανουαρίου 2016 μάλιστα, ορίστηκε από την Fraport ως ημερομηνία παραλαβής των εν λόγω αεροδρομίων η 1.11.2016. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται την ετήσια απομείωση των εσόδων της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά 160 εκατ. ευρώ περίπου».

Με βάση την απομείωση των εσόδων υλοποιήθηκαν και τα σχέδια για τις 28 τακτικές αεροπορικές γραμμές μεταξύ των οποίων και της Καλύμνου.

«Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει διαφοροποίηση των συχνοτήτων πτήσεων κατά την χειμερινή περίοδο (από Νοέμβριο εως Μάρτιο) την μέση περίοδο (ητοι τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο) και την θερινή περίοδο (από Ιούνιο εως Σεπτέμβριο)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!