tromaktiko: Άγρια επίθεση του Φίλη στη ΝΔ: "Επιδίδεται σε 'δολοφονίες χαρακτήρων'"

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Άγρια επίθεση του Φίλη στη ΝΔ: "Επιδίδεται σε 'δολοφονίες χαρακτήρων'"



Με ένα μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων και συνεντεύξεων ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης συνεχίζει να διαφημίζει...
την συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου.
Η τελευταία του συνέντευξη παραχωρήθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Σε αυτήν κατηγορεί μεταξύ άλλων τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε στοχοποιήσεις και σε “δολοφονία” χαρακτήρων.

Ο κ. Φίλης όταν ερωτάται εάν στοχοποιείται ο ίδιος από συγκεκριμένα κέντρα απαντάει: «Πρόκειται για συστηματική στοχοποίηση των υπουργών της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού. Η ΝΔ είναι ιδιαιτέρως ευφάνταστη όταν πρόκειται να εκτοξεύσει κοσμητικά επίθετα εναντίον της κυβέρνησης και επιδίδεται μαζί με τον κίτρινο Τύπο, σε αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης που αποκαλείται «δολοφονία χαρακτήρων». Όπως λέει συχνά ο κ. Μητσοτάκης είμαστε όλοι ανίκανοι, τυχοδιώκτες, ιδεοληπτικοί, ψεύτες, διεφθαρμένοι και, το χειρότερο, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μας στηρίζει είναι «αδαής». Λυπάμαι πολύ όταν βλέπω έναν νέο άνθρωπο, με αστική παιδεία και από σπίτι, να καταφεύγει διαρκώς σε χυδαιότητες απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του. Δεν του πάει και δεν θα του βγεί. Καλή η αντιπολίτευση κύριε Μητσοτάκη αλλά ας ασκείται με κανόνες και... αισθητική! Όσο για τις τυχόν άστοχες δηλώσεις μου, προφανώς, στην ώρα της μάχης μπορεί να έχω πει πράγματα για τα οποία στην συνέχεια μετάνιωσα. Επαναλαμβάνω: στην ώρα της μάχης, όχι στα μετόπισθεν ή στο παρασκήνιο».

Όταν ερωτάται για την φράση ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής, λέει: «Η πολιτική καχεξία, η ένδεια προτάσεων και θέσεων αναγκάζουν τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως ατζέντα, πότε αντιγράφοντας τα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και πότε μεταναστεύοντας στη Βενεζουέλα και στη Χιλή του αλήστου μνήμης Πινοσέτ, αντλώντας από εκεί ιδέες για τα εδώ κινήματα της «κατσαρόλας».
Μάλιστα, ο κ. Φίλης πηγαίνει ακόμα παραπέρα και συγκρίνει τους «Παραιτηθείτε» με την «Εναλλακτική για την Γερμανία» λέγοντας ότι το ναζιστικό ακροδεξιό κόμμα έτσι ξεκίνησε....

Και λέει χαρακτηριστικά: «...Αυτά, ναι, είναι αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάζουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και δεν ανησυχούν μόνο εμένα αλλά και ανθρώπους από τον συντηρητικό χώρο που σπεύδουν να διαχωρίσουν την θέση τους από τον εναγκαλισμό του κ. Μητσοτάκη με τα λουλούδια της Ακροδεξιάς». Κάνει επίσης λόγο για σχέδιο Β της ΝΔ μέσω του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Ο υπουργός Παιδείας λέει ακόμα σε όσους ζήτησαν την παραίτησή του αλλά και σε όσους θυμίζουν το άδειασμα στο πρόσωπό του από το Μαξίμου: «Τα περί αδειάσματος είναι ευσεβείς πόθοι ορισμένων. Θα συμβούλευα όσους κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να παραιτηθώ να μην το κάνουν. Θα σκάσουν από ασφυξία».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!