tromaktiko: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μαυρίκου - Ποιος "πείραξε" το τζιπ για να γίνει το δυστύχημα;

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μαυρίκου - Ποιος "πείραξε" το τζιπ για να γίνει το δυστύχημα;



Διαστάσεις άγριου αστυνομικού θρίλερ λαμβάνει το άδοξο τέλος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος βρήκε χθες...
τραγικό θάνατο στην Αττική Οδό όταν το όχημα του τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.

Ο ασυνήθιστος τρόπος, οι άκρως περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα που είχε το θύμα προς διάφορες κατευθύνσεις έχουν σημάνει συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα.

Το βασικό ερώτημα που έχει προκύψει από την πρώτη στιγμή είναι αν πρόκειται για βλάβη ή δολιοφθορά που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο μοιραίο όχημα που μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Τα σενάρια

Σύσσωμη η ΕΛ.ΑΣ έχει σκύψει πάνω από την ομολογουμένως μυστηριώδη και ομιχλώδη υπόθεση, η οποία έχει αφήσει πολλά και σημαντικά ερωτήματα αναπάντητα.

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, το Εκβιαστών-Ανθρωποκτονιών, ακόμη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους ευρήματα και πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που θα αναλάβει τις έρευνες και τους χειρισμούς αν προκύψει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Όλα τα σενάρια παραμένουν ορθάνοιχτα εκτός από εκείνο του τροχαίου δυστυχήματος που έχει αποκλειστεί εξαρχής καθώς δεν προηγήθηκε σύγκρουση με άλλο όχημα ή βίαιη πρόσκρουση που να δικαιολογεί την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Από την άλλη το ενδεχόμενο της μηχανολογικής ή άλλης βλάβης συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες αλλά όχι πολλές, καθώς ο εντοπισμός του προβλήματος στο μπροστινό μέρος του οχήματος δεν συνηγορεί υπέρ αυτού του επιχειρήματος. Αν επρόκειτο για κάποια ζημιά είτε στον ρεζερβουάρ είτε στη φιάλη του υγραερίου – εφόσον επαληθευτεί η πληροφορία ότι είχε υποστεί μετατροπή σε υγραεριοκίνηση- τότε η πυρκαγιά θα ξεκινούσε από το πίσω μέρος. Το μόνο πιθανό ενδεχόμενο είναι να προέκυψε μείζον πρόβλημα με τη μηχανή του, όμως τόσο ο μηχανικός που το φρόντιζε όσο και το οικογενειακό του περιβάλλον επιμένουν πως πρόκειται για ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας που δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση μια τέτοια φονική βλάβη.

Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζουν πολύ προσεκτικά οι αρχές είναι αυτό της δολιοφθοράς με στόχο την εξόντωση του Μαυρίκου.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να έχει τοποθετήσει έναν βομβιστικό μηχανισμό και να προκαλέσει έκρηξη και κατ’επέκταση φωτιά στο κινούμενο όχημα. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα τέτοιου μηχανισμού ούτε και κρατήρας ή άλλη ένδειξη στο οδόστρωμα που να «δένει» αυτό το σενάριο.

Η Porsche Cayenne έχει μεταφερθεί από χθες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου υποβάλλεται σε εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να δοθούν μερικές έστω απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα ενώ σήμερα η οικογένεια του θέματος θα ορίσει δικό της τεχνικό εμπειρογνώμονα για να διεξάγει παράλληλες έρευνες.

Ερωτήματα-φωτιά

Το κουβάρι του θανάτου του Π.Μαυρίκου παραμένει εξαιρετικά μπερδεμένο με πολλά κενά αλλά και με ερωτήματα-φωτιά που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

1.Είναι πολύ περίεργο και συνάμα ύποπτο πως ο άτυχος εκδότης κινούταν με κατεύθυνση προς Ελευσίνα ενώ θα πήγαινε κανονικά να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθεση κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο;

2.Υπήρχε περίπτωση να παρακολουθούσαν κάποιοι τον 42χρονο ή ακόμη χειρότερα να τον ακολουθούσαν; Και αν ναι, είχαν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να κατασκευάσουν και να πυροδοτήσουν μια βόμβα με τηλεχειριστήριο;

3.Με ποιον συναντήθηκε ο εκδότης λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του και πως επηρέασε στο θάνατό του; Πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν πως είχε συνάντηση με διευθύντρια ιδιωτικής κλινικής προκειμένου να συζητήσουν για θέματα διαφημιστικού περιεχομένου. Πράγματι το ραντεβού αυτό έγινε και δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα όσα ακολούθησαν. Ή μήπως έχει; Η αστυνομία ερευνά τον χώρο που ήταν σταθμευμένο το όχημα του «θανάτου» κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ποιοι είχαν πρόσβαση σε αυτό ώστε να μπορούν να το «πειράξουν».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!