tromaktiko: Η Αμαλιάδα προσφέρει ζωή! [photos+video]

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Αμαλιάδα προσφέρει ζωή! [photos+video]



Εθελοντισμός στην πράξη από τους πολίτες της Αμαλιάδας, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι και βρίσκονται κοντά στο συνάνθρωπο...


Αυτό απέδειξαν και κατά τις δράσεις για την εβδομάδα του ‘Εθελοντή Αιμοδότη’, με αποκορύφωμα τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το δήμο Ήλιδας και άλλους φορείς, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όχι μόνο σε ότι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία αλλά και στο να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Ευαισθητοποίηση

Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που υποστηρίχθηκε από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών διασωστών και ναυαγοσωστών του τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας και το Σύλλογο εθελοντών «Δίνω Ζωή» και φυσικά το δήμο Ήλιδας, στέφθηκε από επιτυχία, καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι εθελοντές αιμοδότες εμφανίστηκαν συνειδητοποιημένοι για τη σημασία της προσφοράς τους.

Όπως ανέφεραν ο Αρχηγός των Σαμαρειτών κ. Αλέξης Ξύδης και ο κ. Λεωνίδας Ρούμπας από το ‘Δίνω Ζωή’, η προσέλευση αποδεικνύει ότι η πόλη της Αμαλιάδας είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα εθελοντισμού και υπάρχει διάθεση από τους πολίτες να ενημερωθούν περισσότερο για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. «Μία φιάλη αίμα είναι αρκετή για να σώσει τρεις ζωές και είναι σημαντικό κάποιος να προσπαθήσει να αιμοδοτήσει ακόμα και εάν δεν τα καταφέρει. Έτσι διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς ζωής» υπογράμμισαν και έκαναν γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, έτσι ώστε να επιτευχθούν ακόμη περισσότεροι στόχοι.

Από την πλευρά της η γιατρός του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου κα Γιάννα Σταυροπούλου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές αιμοδότες που στήριξαν και τη χθεσινή αιμοδοσία και την αιμοδοσία που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο. Τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε εθελοντές αιμοδότες και κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που πρέπει να έχει διάρκεια.

Την εθελοντική δράση επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είδε από κοντά όλο το συντονισμό και ευχαρίστησε τους συντονιστές και τους εθελοντές.





Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!