tromaktiko: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να ακονίσει το μυαλό του… ζωγραφίζοντας! [video]

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να ακονίσει το μυαλό του… ζωγραφίζοντας! [video]



Τα πλεονεκτήματα της ζωγραφικής για τα παιδιά είναι πολλά: εκτός από το δημιουργικό παιχνίδι, μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνδυάζουν...
χρώματα, και να φτιάχνουν σχήματα. Εκτός, όμως, από την κλασική ζωγραφική, αυτή με το ένα χέρι, υπάρχει μία ακόμα μορφή «άσκησης» που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να εξασκήσουν ταυτόχρονα το σώμα και το μυαλό.

Η τεχνική ονομάζεται Double Doodle Art και ουσιαστικά είναι η ζωγραφική και με τα δύο χέρια. Το παιδί κρατάει από ένα μαρκαδόρο σε κάθε χέρι και, ξεκινώντας από κέντρο της σελίδας και αρχίζει να ζωγραφίζει ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια συμμετρική εικόνα και από τις δύο πλευρές.

Τι θα χρειαστείτε:

Χαρτί
Σελοτέιπ
2 μαρκαδόρους

Πώς θα το κάνετε:



Kολλήστε τις άκρες τoυ χαρτιού με σελοτέιπ πάνω στο γραφείο για να παραμείνει σταθερό και να μην «παίζει». Έπειτα, το παιδί θ' αρχίσει να ζωγραφίζει ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν καθρέφτη. Για παράδειγμα, αν ζωγραφίζει με το αριστερό χέρι, ξεκινώντας από την αριστερή γωνία προς το κέντρο του χαρτιού, τότε πρέπει να ζωγραφίζει με τον ίδιο τρόπο και με το δεξί χέρι, αρχίζοντας δηλαδή από τη δεξιά γωνία και συνεχίζοντας προς το κέντρο της σελίδας. Έτσι και οι δύο μαρκαδόροι πρέπει κάποια στιγμή να «συναντηθούν».



Γιατί είναι καλό για το παιδί:

Η συγκεκριμένη τεχνική το βοηθά ν' αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες, να εξασκήσει τους μύες των χεριών του και να συντονίζει το σώμα με το μυαλό. Εκτός αυτού, διαφέρει από την κλασική, ελεύθερη ζωγραφική, αφού ο... καλλιτέχνης έχει έναν σκοπό: να φτάσει μέχρι τη μέση του χαρτιού, δημιουργώντας μία ομοιόμορφη εικόνα.

Αν σας φαίνεται εύκολο, σας προκαλούμε να προσπαθήσετε και εσείς.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στο βίντεο:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!