tromaktiko: Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Δεν είναι μόνο το Κατάρ, αλλά το περιεχόμενο τριών κειμένων» [video]

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Δεν είναι μόνο το Κατάρ, αλλά το περιεχόμενο τριών κειμένων» [video]



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένη
Την θέση του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, δίνει μέσα από προσωπικό βίντεο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιγνάτιος, Μέλος της αντιπροσωπείας του...
Πατριαρχείου για την Κρήτη.

Ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή της ιδέας της συγκλήσεως της Αγίας Συνόδου, το Πατριαρχείο Αντιοχείας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αντιλήφθηκε την σπουδαιότητά της.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι «η εισπήδηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στα κανονικά εδάφη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, προκάλεσε αναταραχή στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών.»

«Το θέμα του Κατάρ είναι καθαρά εκκλησιαστικό ζήτημα και όχι γεωπολιτικό όπως το χαρακτηρίζουν μερικοί, διότι είναι μια αραβική χώρα του αραβικού κόλπου και είναι έδαφος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αναγνωρισμένο με απόφαση της 4ης Οικουμενικής Συνόδου» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μιλάει για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Πατριαρχείων τις οποίες δεν τήρησαν τα Ιεροσόλυμα, καθώς και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι μόνο το Κατάρ που δεν υπέγραψε στο Σαμπεζύ η Αντιόχεια, αλλά το περιεχόμενο τριών κειμένων όπως του γάμου, του κανονισμού λειτουργίας της Αγίας Συνόδου, και των αποφάσεων της Συνάξεως.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!