tromaktiko: Μια μετάταξη που διαρκεί 4 χρόνια και 8 μήνες!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Μια μετάταξη που διαρκεί 4 χρόνια και 8 μήνες!



Μετά από δικαστική διαμάχη 4 ετών... (11/2011) το Νοέμβρη του 2015 κατατέθηκαν στη ΓΓΔΕ και στη ΓΓΠΣΔΥ δυο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του διοικητικού εφετείου Αθηνών για τις μετατάξεις 9 μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και ΠΕ από διαφόρους τομείς του δημοσίου. 

Το 2011 δεν υπήρχε ΓΓΔΕ παρά μόνο ΓΓΠΣ για το λόγο αυτό εδώ και 8 μήνες οι δυο γενικοί γραμματείς δε δύναται να συνεννοηθούν για το ποιος θα πραγματοποιήσει τη μετάταξη. Οι οργανικές θέσεις το 2011 για τις οποίες είχαμε δηλώσει ενδιαφέρον μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας ανήκουν πλέον στη ΓΓΔΕ. Ωστόσο οι δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν ΓΓΠΣ, η οποία πλέον δεν υπάρχει επειδή, αλλά έχει γίνει ΓΓΠΣΔΥ η οποία και είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της τότε ΓΓΠΣ (του 2011). 

Οχτώ μήνες τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις παρά μόνο ο κ. Πιτσιλής ζητάει απεγνωσμένα προσωπικό με έγγραφα (από το γραφείο του υπουργού Οικ.) ενώ ο κ. Τριάρχης δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι και των δυο φορέων δεν εκτελούν καμία ενέργεια αν δεν τους δοθεί εντολή από άνωθεν είτε από τον ένα είτε από τον άλλον γεν. γραμματέα και έτσι η συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις μοιάζει αδύνατη. 

Ποτέ κανένας δεν είχε από εμάς κάποια πολιτική γνωριμία και έτσι και το 2011 που παρανόμως ακύρωσαν τις (μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας) μετατάξεις μας έτσι και σήμερα περιμένουμε εδώ και 8 μήνες να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις αλλά βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε αδιέξοδο και σε πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ δυο φορέων του δημοσίου. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία επί του θέματος.

Αυτή είναι η τότε πρόσκληση του 2011...

Πρόσκληση μετάταξης υπαλλήλων ΠΕ Πληροφορικής ή ΤΕ Πληροφορικής από άλλο φορέα του δημοσίου ή ΝΠΔΔ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας μέσω του opengov.
 
Τα γενικά προσόντα βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή είναι τα εξής.
 
Η κατοχή τίτλου πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης καθώς και η ποιότητα και το επίπεδο των σπουδών.
Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου (δεν είναι απαραίτητη αλλά θα συνεκτιμηθεί).
Η αποδεδειγμένη ικανότητα εύρεσης και υλοποίησης λύσεων.
Η συνάφεια των σπουδών και της εργασιακής εμπειρίας με το αντικείμενο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η ευχέρεια στην προφορική και γραπτή χρήση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας καθώς και οι γνώσεις άλλων ξένων γλωσσών.
Η εργασιακή εμπειρία και αριστεία.
Η διεθνής εμπειρία.
Η ικανότητα χρήσης εργαλείων πληροφορικής και του διαδικτύου.
Συστάσεις
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η επιλογή θα γίνει σε δύο στάδια. Στο στάδιο της προεπιλογής θα επιλεγούν καταρχήν μέσω αξιολόγησης των αιτήσεων το πολύ 160 υποψήφιοι. Αυτοί στη συνέχεια θα κληθούν σε συνέντευξη στη ΓΓΠΣ. Η συνέντευξη κάθε υποψηφίου θα πραγματοποιηθεί από τουλάχιστον τρία στελέχη της ΓΓΠΣ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία. Κατά τη συνέντευξη θα αξιολογηθούν τα γενικά και ειδικά προσόντα, τα οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ο κάθε υποψήφιος με απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα στοιχεία της προεπιλογής και της συνέντευξης σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων με συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή, των διευθυντών, των προϊσταμένων τμημάτων και των συντονιστών των έργων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
 
Όπως προβλέπει το άρθρο που νόμου που ρυθμίζει τις μετατάξεις στην ΓΓΠΣ, ο ανώτατος αριθμός των μετατασσόμενων υπαλλήλων ανέρχεται σε σαράντα.
 
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 21η Νοεμβρίου 2011.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!