tromaktiko: Τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους στη Βενεζουέλα πεθαίνουν από την πείνα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους στη Βενεζουέλα πεθαίνουν από την πείνα



Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 50 ζώα από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς...
κήπους της Βενεζουέλας πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους 6 μήνες λόγω έλλειψης τροφίμων.

Η Marlene Sifontes, επικεφαλής της ένωσης των εργαζομένων που δουλεύουν σε κρατικά πάρκα, δήλωσε στο Reuters ότι μερικά από τα ζώα έμειναν 2 εβδομάδες χωρίς φαΐ πριν πεθάνουν.

Μερικά από τα ζώα στο ζωολογικό κήπο του Καράκας, σύμφωνα με ανφορές, δεν έχουν φάει για εβδομάδες

Δήλωσε πως στον ζωολογικό κήπο του Καράκας, Καρικουάο, ταΐζανε τα λιοντάρια και τις τίγρεις με μάγκο και κολοκύθες καθώς δεν είχαν να τους δώσουν κρέας.

Ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου Παραγουάνα δίνει βιταμίνες με μια σύριγγα σε μια μαϊμού

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αρνούνται ότι οι θάνατοι οφείλονται στην έλλειψη φαγητού.

Σε άλλες πόλεις, σύμφωνα με αναφορές, η κατάσταση είναι χειρότερη, στο σημείο οι κήποι  να έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν δωρεές φρούτων, λαχανικών και κρέατος από τοπικές επιχειρήσεις.

ο διεθυθυντής του ζωολογικού κήπου Παρακγκουάνα δηλώνει πως τρια ζώα πέθαναν στον κήπο τον Μάιο

H Marlene Sifontes, επικεφαλής της ένωσης εργαζομένων των κρατικώ πάρκων, δήλωσε: «Η ιστορία των ζώων στο Καρικουάο είναι μια μεταφορά για τα βάσανα που περνάει η Βενεζουέλα».

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε μια έντονη οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει σε έλλειψη φαγητού και γενικότερα ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, αποδίδει την κατάσταση της χώρας σε κάτι που ο ίδιος ονομάζει έναν «οικονομικό πόλεμο» που έχουν εξαπολύσει επιχειρηματίες και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Οι αντίπαλοι του λένε ότι η κρίση οφείλεται στους κακούς οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησεις και στην υπερβολικά μεγάλη εξάρτηση από το πετρέλαιο, του οποίου η τιμή έχει πέσει. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!