tromaktiko: Αυτά είναι τα ΣΩΣΤΑ βήματα για την περιποίηση του προσώπου σου μετά τον ήλιο

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αυτά είναι τα ΣΩΣΤΑ βήματα για την περιποίηση του προσώπου σου μετά τον ήλιο



Έχουμε τελειώσει το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία και επιστρέφουμε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο. Τί κάνουμε;


1. Πρώτα πρέπει να αφαιρέσουμε πλήρως το απομένον αντηλιακό από πρόσωπο και σώμα. Διότι δεν υπάρχει πλέον το αρχικό αντηλιακό, αλλά ένα ανεπιθύμητο μίγμα λιπαρών συστατικών, ιδρώτα και σκόνης, που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί.

2. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το σώμα με νερό (ντους), καλύτερα χωρίς σαπούνι, και μετά το σκουπίζουμε πολύ καλά, ώστε κάθε υπόλειμμα να αφαιρεθεί.

3. Κατόπιν απλώνουμε Γαλάκτωμα Σώματος, που προσφέρει στο σώμα υγρασία, αλλά και ωραίο άρωμα.  Η υφή του πρέπει να είναι λεπτόρρευστη και να μην αφήνει λιπαρότητα, ενώ το άρωμά του λεπτό και αρεστό επειδή θα συνοδεύει το σώμα όλες τις επόμενες ώρες.

4. Στο πρόσωπο καθαρίζουμε καλά το απομένον αντηλιακό με το Γαλάκτωμα Καθαρισμού, ενώ μετά ξεπλένουμε το πρόσωπο με νερό (δροσερό ή χλιαρό) ώστε να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα.  Μετά το σκούπισμα περνάμε τη Λοσιόν Προσώπου, απαραίτητη για επαναφορά τού φυσιολογικού (ελαφρά όξινου) δερματικού pH.

5. Απλώνουμε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ το εξειδικευμένο καλλυντικό  επανόρθωσης,  όπως ένα After Sun ή επανορθωτικό Κρεμοζελέ Βιταμίνης Α, που μένουν στο δέρμα για 10-15 λεπτά.  Ακολουθεί η ενυδάτωση με Κρέμα Ημέρας κατά τον τύπο δέρματος.

6. Κατά καιρούς (1-2 φορές την εβδομάδα) απλώνουμε και Μάσκα προσώπου αμέσως μετά τον καθαρισμό, απορροφητική στο λιπαρό δέρμα, υγραντική/θρεπτική στο ξηρό.

Με αυτήν την φροντίδα μετά τον ήλιο, πρόσωπο και σώμα αποφεύγουν, ή τουλάχιστον μειώνουν κατά πολύ την επίφοβη φωτογήρανση του δέρματος, τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο τού καλοκαιριού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!