tromaktiko: Δαβάκης: Τα ισοδύναμα του ΥΕΘΑ είναι το "επίδομα παραμεθορίου" και το "πτητικό"

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Δαβάκης: Τα ισοδύναμα του ΥΕΘΑ είναι το "επίδομα παραμεθορίου" και το "πτητικό"



Της Ιωάννας Ηλιάδη
Περικοπές σε βασικά επιδόματα των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρόταση της ΓΔΟΣΥ για να βρεθούν τα ισοδύναμα και να...
μην ισχύσει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης, από το εμπιστευτικό έγγραφο της ΓΔΟΣΥ που του έδωσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, με ημερομηνία 6 Ιουλίου.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Onalert.gr ο κ. Δαβάκης, αναφέρονται συγκεκριμένοι κωδικοί που προτείνονται να περικοπούν, μαζί με τα ποσά που θα προκύψουν από τις περικοπές.

Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς, σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, είναι τα επιδόματα επιχειρησιακής ετοιμότητας, τα οποία δίνονται σε στελέχη που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε μονάδες πλοίων, κάτι που αναμένεται να εξοικονομήσει 3 εκατομμύρια για το 2017. Άλλα 2,5 εκατομμύρια προτείνεται να προκύψουν από περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας που παίρνουν οι πιλότοι, οι αλεξιπτωτιστές, οι υπηρετούντες στα υποβρύχια και οι ναρκαλιευτές. Τέλος, 1,5 εκατομμύριοα για το 2017 προτείνεται να προκύψει από τη περικοπή του επιδόματος αλλοδαπής.

Το θέμα με το επίδομα αλλοδαπής είχε προκύψει ως σκέψη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ήδη από τον Ιούνιο, όπως έχει αποκαλύψει το Onalert.gr. Πιο συγκεκριμένα, ήδη από τις 21 Ιουνίου 2016, το Onalert.gr είχε αποκαλύψει ότι:

"Δεδομένου ότι υπάρχουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρέπει να εφαρμοστούν και δεδομένου ότι ο κ. Καμμένος έχει δεσμευτεί στη Βουλή για εξεύρεση κονδυλίων μέχρι τέλος του έτους για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και ψήφισε και ο ίδιος για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, το επιτελείο του προσπαθεί να βρει άλλες προτάσεις περικοπών.

Μια από τις εισηγήσεις φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η περικοπή ποσού 300 - 500 ευρώ από την αποζημίωση που παίρνουν τα στελέχη που πηγαίνουν στο εξωτερικό".

Σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, το έγγραφο της ΓΔΟΣΥ προβλέπει συνολικές περικοπές από 27 εκατομμύρια για το 2017 και 27 για το 2018.

Πάντως αν και ο υπουργός Εθνικής Άμυναςέχει δηλώσει στη Βουλή ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κόμμα έχουν βρει τους κωδικούς για τα ισοδύναμα, για το υπουργείο προστασίας του πολίτη, το υπουργείο δικαιοσύνης ώστε να μην ισχύσει η τροπολογία που με μεγάλη προθυμία ψήφισαν, στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνονται κάποιοι από αυτούς, υποστηρίζει οκ. Δαβάκης.

Για να μην ισχύσει η τροπολογία, θα πρέπει να εξευρεθούν 118 εκατομμύρια, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!