Χωρίς σταγόνα νερού έμεινε από το Σάββατο το βράδυ, το νησί Τρίκερι. Τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές τα μάζεψαν και χθες το απόγευμα...
έφυγαν άρον - άρον, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Η δεξαμενή χωρητικότητας 650 κυβικών μέτρων νερού που βρίσκεται στο μοναστήρι στο νησί, στέρεψε από το Σάββατο το βράδυ. Στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, δεν έτρεχε ούτε σταγόνα νερού.
Τουρίστες που είχαν καταλύσει στην περιοχή δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο. «Από χθες το βράδυ, η περιοχή δεν έχει νερό. Ηρθαμε να κάνουμε λίγες μέρες διακοπές, αλλά μας αναγκάζουν να φύγουμε. Μας δίνουν μπουκάλια με νερό για να ξεπλυθούμε από την αρμύρα. Τι κομπογιαννίτικα πράγματα είναι αυτά;», έλεγε διαμαρτυρόμενος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισκέπτης του νησιού που θα έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του έως τα μέσα της εβδομάδας στο Τρίκερι.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Τα πηγάδια που διαθέτουν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους δεν χρησιμοποιούνται παρά μόνο για λάτρα. Η παρασκευή και το πλύσιμο των φαγώσιμων γίνονταν με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Ν. Φουρτούνα, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στο δίκτυο ύδρευσης εντοπίστηκε ζημιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη διαρροή νερού. «Αποκαταστήσαμε τη βλάβη και ειδοποιήσαμε τα ρυμουλκά να έρθουν για να μεταφέρουν νερό στο νησί», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Φουρτούνας.
Το νερό στο νησί μεταφέρεται με υδροφόρα μέσω ρυμουλκών. Στη συνέχεια με αντλία αποθηκεύεται στη δεξαμενή που βρίσκεται στο μοναστήρι. Από το Δήμο υποστηρίζεται ότι τα ρυμουλκά ειδοποιήθηκαν ήδη από την περασμένη Τρίτη για να μεταφέρουν νερό με υδροφόρα στο νησί. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, το πρόβλημα πρόκειται να αποκατασταθεί. Εχουμε διαβεβαιώσεις ότι τα ρυμουλκά θα έρθουν και θα μεταφερθεί νερό στο νησί», διαβεβαίωσε ο κ. Φουρτούνας.
«Υπάρχουν ανωμαλίες στην υδροδότηση του νησιού που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
Ωστόσο, στο νησί, η κατάσταση είναι τεταμένη. Επαγγελματίες του τουρισμού, είδαν τις επιχειρήσεις τους να αδειάζουν και τους επισκέπτες να παίρνουν τις οικογένειές τους και να φεύγουν. «Εξαρτόμαστε από την υδροφόρα. Αν θα μπορέσουν τα ρυμουλκά να έρθουν για να έχουμε νερό. Εχει άσχημο καιρό, δεν μπορεί να έρθει η υδροφόρα. Φυσάει, μένουμε χωρίς νερό. Να φυλάει ο Θεός μην πιάσουμε καμιά φωτιά, αν και έχουμε κάποιες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιου φαινομένου», έλεγαν κάτοικοι του νησιού, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι: «έχουμε μάθει να ζούμε χωρίς νερό».
Πηγή