tromaktiko: Σε κατάρρευση πολλές τεχνικές εταιρείες, η Αθωνική Τεχνική δίνει μάχη επιβίωσης

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σε κατάρρευση πολλές τεχνικές εταιρείες, η Αθωνική Τεχνική δίνει μάχη επιβίωσης



Σε μάχη επιβίωση εξελίσσεται η παρούσα χρονική συγκυρία, με τις τεχνικές εταιρείες της χώρας να βρίσκονται σε κατάρρευση...

Πρόσφατη περίπτωση η Αθωνική Τεχνική η οποία αρχικά αφού έδωσε το οδικό έργο Ν.Μουδανιά-Ποτίδαια στην ΤΟΜΗ, έκανε το ίδιο και με το άλλο οδικό έργο Πατρίδα-Νάουσα, αποφεύγοντας την κατάπτωση εγγυητικών.

Σε κατάσταση έκπτωσης είναι και η άλλη εργολαβία που έχει σε εξέλιξη το Δοϊράνη-Κιλκίς και όπως όλα δείχνουν ίσως πάμε σε μία επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Η εταιρεία δίνει μάχη επιβίωσης και το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Την ίδια στιγμή αγώνα επιβίωσης κάνουν πολλές από τις παραδοσιακές τεχνικές εταιρείες του χώρου καθώς οι δημοπρατήσεις νέων έργων γίνονται με το σταγονόμετρο ενώ τα έργα ΕΣΠΑ (2007-2013) ολοκληρώνονται το ένα μετά το άλλο, αφήνοντας πολλές εταιρείες με καθόλου ή ελάχιστο αντικείμενο.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει πολύ το επόμενο διάστημα καθώς τα περισσότερα έργα με χρηματοδότηση από το Νέο ΕΣΠΑ θα δημοπρατηθούν το 2017, ενώ το ΠΔΕ που παραδοσιακά τροφοδοτούσε τις μικρές και μικρομεσαίες εταιρείες φέτος έχει σχεδόν αφιερωθεί στην πληρωμή των έργων ΕΣΠΑ (καλύπτοντας την εθνική συμμετοχή).

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!