tromaktiko: Όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά πρέπει να προσέχουν περισσότερο στον ήλιο!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά πρέπει να προσέχουν περισσότερο στον ήλιο!



Αρκετοί άνθρωποι ενδέχεται να φέρουν ένα «σιωπηλό» γονίδιο, το οποίο σχετίζεται με τα κόκκινα μαλλιά και αυξάνει τον κίνδυνο...
καρκίνου του δέρματος που συνδέεται με ήλιο, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η επίδραση του γονιδίου είναι σημαντική και ισοδυναμεί με έκθεση στον ήλιο, για δύο δεκαετίες τουλάχιστον και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Τα  άτομα με κόκκινα μαλλιά, φακίδες και χλωμό δέρμα, καλό είναι , λένε οι επιστήμονες, να γνωρίζουν οτι  θα πρέπει να  λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας στον ήλιο. Οι φορείς του γονιδίου δεν είναι πάντα αυτοί που έχουμε συνηθίσει να λέμε οτι «καίγονται εύκολα στον ήλιο» εξηγούν οι ειδικοί, που τονίζουν οτι δεν χρειάζεται κάποιος να έχει πορφυρά μαλλιά, φακίδες και χλωμό δέρμα, καθώς το φυσικό του χρώμα στα μαλλιά μπορεί να είναι από ξανθό, ανοιχτό καστανό, με μια «υποψία» κόκκινου.

Οι ερευνητές του Sanger Institute εξέτασαν πάνω από 400 δείγματα όγκων από ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με μελάνωμα. Διαπίστωσαν οι οποίοι είχαν τουλάχιστον ένα αντίγραφο από μια γενετική παραλλαγή του MC1R, εμφάνισαν  42% περισσότερες μεταλλάξεις που συνδέονται με καρκίνο του δέρματος, απ όσους δεν είχαν αυτές τις μεταλλάξεις. Αυτοί με τις μεταλλάξεις ήταν σα να είχαν εκτεθεί κατά 21 χρόνια περισσότερα στον ήλιο από αυτούς που δεν είχαν τις μεταλλάξεις.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!