tromaktiko: Απειλές στη δίκη των οκτώ Τούρκων: «Μας αποκαλούν σκυλιά και προδότες και μας απειλούν πως θα μας σκοτώσουν»

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Απειλές στη δίκη των οκτώ Τούρκων: «Μας αποκαλούν σκυλιά και προδότες και μας απειλούν πως θα μας σκοτώσουν»



Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές κατά της ζωής τους, άτομα που μιλούσαν τουρκικά και φέρονται να είναι μέλη...
της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιτέθηκαν στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα, χθες το μεσημέρι, μέσα στην αίθουσα του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκαν για να δικαστούν, παίρνοντας τελικά τριήμερη αναβολή.

Όπως γράφει το Έθνος, την ίδια ώρα ένας άνδρας με περίεργη συμπεριφορά, ενδεδυμένος με τήβεννο, που εμφανιζόταν πως εκπροσωπεί μια ένωση δικηγόρων της Τουρκίας, ζητούσε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των οκτώ συμπατριωτών του, τους οποίους αποκαλούσε πραξικοπηματίες, με σκοπό να πετύχει την έκδοση και την τιμωρία τους στη γειτονική χώρα, όπως έλεγε.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν ως παρατηρητές ο υποπρόξενος του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, Τοβούτ Οτζάμ, με έναν μεταφραστή και δύο δικηγόρους της μειονότητας, οι οποίοι, σύμφωνα με την υπεράσπιση των οκτώ στρατιωτικών, έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή για την καταγραφή των ονομάτων τους, που εκφωνήθηκαν από την έδρα, γεγονός που θορύβησε τους κατηγορουμένους.

«Μας αποκαλούν σκυλιά και προδότες και μας απειλούν πως θα μας σκοτώσουν», είπαν κάποιοι κατηγορούμενοι στη δικηγόρο τους, Βασιλική Μαρινάκη, η οποία κατήγγειλε το γεγονός στους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι απομάκρυναν τους συγκεκριμένους πολίτες, που κάθονταν στην «πλάτη» των κατηγορουμένων και πιθανότατα ανήκουν στην μειονότητα, και δημιούργησαν μια «ζώνη» προστασίας ανάμεσα στο εδώλιο και στο ακροατήριο.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τα ονόματα των οκτώ κατηγορουμένων, γεγονός που θορύβησε ιδιαίτερα τους τελευταίους, οι οποίοι φοβούνται για τη ζωή τους και δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!