tromaktiko: Πρακτικές συμβουλές για να... επιβιώσετε μετά την αποφοίτηση

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πρακτικές συμβουλές για να... επιβιώσετε μετά την αποφοίτηση



Τελειώσατε το πανεπιστήμιο, βρήκατε δουλειά (τα καταφέρατε!)... και τώρα τι; Πιθανότατα φίλοι και συγγενείς έχουν ένα σωρό συμβουλές για εσάς, αλλά τι γίνεται στην πράξη; Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στη νέα σας ζωή...

Μην αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο ακόμα και αν ο μισθός σας φαίνεται να το επιτρέπει. Αν το χρειάζεστε οπωσδήποτε, ψάξτε για μεταχειρισμένο.

Ψάξτε για διαμέρισμα με “λογικό” ενοίκιο και ξεχάστε οτιδήποτε... φανταχτερό. Αν δεν το σηκώνει η τσέπη σας, επιστρέψτε στους γονείς σας (αλλά όχι τζάμπα! Μπορείτε να τους πληρώνετε ένα χαμηλό ποσό).

Μην βγαίνετε για ποτό κάθε μέρα. Διαιωνίζετε μια κακή συνήθεια ενώ ταυτόχρονα “πετάτε” ένα σωρό λεφτά.

Αφοσιωθείτε στην πρώτη σας δουλειά, ακόμα και αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα. Μετά από αρκετό καιρό θα μπορέσετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο έχοντας καλές συστάσεις.

Όχι άλλες πιστωτικές κάρτες. Όχι άλλες δόσεις. Αποταμιεύστε και πληρώστε μετρητά. Και φυσικά μην ξοδεύετε περισσότερα από όσα κερδίζετε... Κάντε προϋπολογισμό και ακολουθήστε τον. Μην σας πανικοβάλουν τα... κουτάκια του excel. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο ευχάριστη.

“Αγκαλιάστε” την ενηλικίωσή σας. Είναι καιρός να “ξεφύγετε” από το πρότυπο των γονιών σας και να αποφασίσετε εσείς για τον εαυτό σας. Όχι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ακριβώς το ίδιο απορρυπαντικό που έβαζε η μαμά σας, ούτε να τρώτε αποκλειστικά αυτά που μαγείρευε. Ενημερωθείτε και αποφασίστε με γνώμονα την υγεία σας και το περιβάλλον.

Αποταμιεύστε για ώρα ανάγκης.

Ταπεράκια. Ετοιμάστε το μεσημεριανό σας από το σπίτι και γλυτώστε σημαντικά έξοδα κάθε μήνα. Αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, για αρχή μπορείτε να μάθετε μόνο 4-5 συνταγές ώστε να τις εναλλάσσετε μέσα στην εβδομάδα.

Ποτέ μην σταματήσετε να μαθαίνετε.

Ποτέ μην σταματήσετε να ονειρεύεστε.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!