tromaktiko: O Συριακός στρατός καθαρίζει το Χαλέπι [photos]

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

O Συριακός στρατός καθαρίζει το Χαλέπι [photos]



του Γιώργου Θεοχάρη
Παρά τις προσπάθειες του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, αλλά και άλλων δυτικών...
διπλωματών, να παρουσιάσουν το Χαλέπι ως το «Σεράγιεβο» της Συρίας και να στηρίξουν τους τρομοκράτες, φαίνεται ότι οι ημέρες τους στην πόλη είναι μετρημένες.

Πράγματι το Χαλέπι αποδείχθηκε όχι το Σεράγιεβο, αλλά το Λένινγκραντ της Συρίας, αφού ο άμαχος λαός άντεξε για 3 χρόνια στις ρουκέτες που έριχναν οι υποστηριζόμενοι από την Δύση τρομοκράτες, σκοτώνοντας κάθε μέρα δεκάδες αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.
Και δυστυχώς οι Γάλλοι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να πολεμάς την ισλαμική τρομοκρατία στην χώρα σου και σε μία άλλη να την υποστηρίζεις.

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ πάντοτε τόνιζε την ειδοποιό διαφορά μεταξύ Συριακού Στρατού και τρομοκρατών, που συνίσταται στον συστηματικό τυφλό βομβαρδισμό αμάχων από τους δεύτερους και κυρίως στρατιωτικών στόχων από τον πρώτο και πράγματι δικαιώθηκε, αφού αποδείχθηκε πρόσφατα ότι και γαλλικά αεροσκάφη του Δυτικού Συνασπισμού προκάλεσαν σοβαρές παράπλευρες απώλειες αμάχων σε βομβαρδισμούς στρατιωτικών στόχων. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται μόνο ο Συριακός στρατός για τέτοιου είδους απώλειες και να αθωώνονται οι τρομοκράτες.

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε σήμερα τη συνοικία της πόλης του Χαλεπίου Μπάνι Ζαΐντι. Από εδώ οι « μετριοπαθείς » ξενοκίνητοι «αντάρτες» σφαγίαζαν τους αθώους πολίτες του Xαλεπίου, εκτοξεύοντας χιλιάδες ρουκέτες επί 3 χρόνια.
Ο στρατός κατέλαβε τα εργαστήρια κατασκευής αυτών των ρουκετών που προορίζονταν ως επί το πλείστον για τους αμάχους των πιστών στο καθεστώς συνοικιών. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι εύγλωττες.

Ο κυβερνητης του Χαλεπιου έδωσε 5 σημεια ως περασματα για να βγουν όσοι πολιτες θελουν απο το ανατολικο Χαλεπι που ελεγχουν οι τρομοκρατες. Δεκαδες όμως οικογένειες που θελησαν να φυγουν εμποδιστηκαν απο αυτούς.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας Τετάρτης προς Πέμπτη οι δυνάμεις του στρατού ανέκτησαν πολλά οικοδομικά τετράγωνα στη συνοικία ‪‎Μπάνι Ζάϊντι και κατάσχεσαν εργαστήρια μαζικής παραγωγής ρουκετών. Η σημαία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας κυμματίζει ήδη σε πολλά κτίρια στη συνοικία μετά την αστραπιαία προέλαση που ολοκληρώθηκε από το πεζικό της Δημοκρατικής Φρουράς στα ενδότερα των τομέων που ήλεγχαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις που επιδίδονται πλέον σε μάχη οπισθοφυλακής στα μετόπισθεν.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, που συνδέονται πιθανότατα και με την αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στην Συρία, μετά τη προσέγγισή της με την Ρωσία, ο Στρατός βαδίζει ολοταχώς για την πλήρη απελευθέρωση του Χαλεπίου.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι αντάρτες θα αναγκαστούν να συνθηκολογήσουν και να φύγουν με τις οικογένειές τους σε άλλες περιοχές, τακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Χομς. Διαφορετικά τα πράγματα για αυτούς θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και οι ελπίδες μηδαμινές.
Πάντως οι πανηγυρισμοί στο Χαλέπι για τις επιτυχίες του στρατού ήδη έχουν αρχίσει.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!