tromaktiko: Η SAMSUNG δημιουργεί την δίκη της γραμματοσειρά: SAMSUNGONE

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η SAMSUNG δημιουργεί την δίκη της γραμματοσειρά: SAMSUNGONE



Η custom γραμματοσειρά στις εταιρίες τεχνολογίας, φαίνεται ότι αποτελεί το νέο trend!


Η Google σχεδίασε την Roboto και την ενσωμάτωσε σε όλες τις υπηρεσίες της, αλλά και στις “material design” εφαρμογές της. Η Apple σχεδίασε την δική της custom San Fransisco, που πρόσφατα έγινε η “default” γραμματοσειρά σε όλες τις iOS συσκευές. Από το lobby δεν θα μπορούσε να λείψει και η Microsoft που “παράτησε” την Segoe, για την χειροποίητη δική της, εμπνευσμένη από τα προϊόντα της, Windows και Office.

Η επόμενη που επιθυμεί να δημιουργήσει την δική της γραμματοσειρά, είναι η Samsung. Η επιλογή της είναι σαφώς δύσκολη υπόθεση καθώς το “Samsung” θα πρέπει να δίνει ενιαία εικόνα σε όλων των μορφών συσκευών της. Μη ξεχνάμε ότι η εταιρία κατασκευάζει από smartphones μέχρι και ψυγεία. Έτσι γεννήθηκε η SamsungOne, που σχεδιάστηκε με γνώμονα να χρησιμοποιηθεί για όλους τους σκοπούς, όλων των συσκευών της. Από το UI ενός πλυντηρίου, μέχρι τις οδηγίες ενός ψυγείου ή την νέα διαφήμιση κάποιου Galaxy! Θα πρέπει επίσης να αναλογιστούμε ότι η Samsung είναι μία πολυεθνική εταιρία με παρουσία σε πάμπολλες χώρες και 400 διαφορετικές γλώσσες ή 25.000 διαφορετικούς χαρακτήρες.

Η SamsungOne γραμματοσειρά φαίνεται να είναι μία βελτιωμένη Droid Sans, που αποτέλεσε την πρώτη γραμματοσειρά για την Android πλατφόρμα. Θα λέγαμε ότι η μίξη της Droid Sans με την Roboto (της Google) θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα την SamsungOne, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

Όπως αναφέρθηκε στο παραπάνω βίντεο, η SamsungOne θα πρέπει να καταφέρει να αντιπροσωπεύει τις έννοιες “Άνθρωπος + Ισορροπία + Ιδιοκτησία + Διακριτικότητα + Universal + Ανθεκτικότητα”, τα οποία αποτελούν πολλά για να καταφέρει μία γραμματοσειρά! Ακόμη και αν αποτύχει σε κάποιο από τα παραπάνω, η Samsung θέλει να διαφοροποιείτε από τους υπόλοιπους κατασκευαστές Android.

Δεν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν τα προϊόντα της Samsung να υιοθετούν την παρούσα γραμματοσειρά, αλλά υπάρχουν έντονες φήμες ότι η αρχή θα γίνει με το νέο Samsung Galaxy Note 7. Αυτή θα υπάρχει τόσο στα διαφημιστικά του νέου flagship, αλλά και στο UI του.




Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!