tromaktiko: Δήμος Πύργου: Αλληλεγγύη – συνεργασία από Πύργο και Ρουμανία! [video]

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Δήμος Πύργου: Αλληλεγγύη – συνεργασία από Πύργο και Ρουμανία! [video]



Με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων το επόμενο διάστημα που θα έχουν ως βασικό αντικείμενο την αλληλεγγύη, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τόσο στην περιοχή του δήμου...
Πύργου όσο και σε περιοχές της Ρουμανίας, υπεγράφη χθες το πρωί, το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Πύργου και της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, εκπρόσωποι της οποίας βρέθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ενώ επισκέφθηκαν και την πόλη, γνωρίζοντας από κοντά την ομορφιά της περιοχής.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που έγινε στο Λάτσειο, μεταξύ του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, του προέδρου της ΔΗΚΕΠ, Χάρη Αντύπα, του προέδρου της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, Φλοριάν Ντούντου, του γενικού γραμματέα της Ένωσης Κριστιάν Μαρίνα, του επικεφαλής του τμήματος κατάρτισης της Ένωσης, Κριστιάν Άριτον και της Διευθύντριας του Τμήματος Κυβερνητικής Στρατηγικής της Ρουμανίας, Λέλιας Οάντα, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν με την ΔΗΚΕΠ ενώ για την Ένωση Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, δεν αποτελεί, το πρώτο καθώς, ήδη πρωτόκολλα συνεργασίας έχουν υπογραφεί, από το 2001 και μεταγενέστερα με δήμους της Αχαΐας, του Αμαρουσίου και την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.



«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που βλέπουμε πως η προσπάθεια του προέδρου της ΔΗΚΕΠ, Χάρη Αντύπα, απέδωσε και σήμερα (σ.σ. χθες) μέσα από μια συζήτηση δημιουργήθηκαν ισχυροί δεσμοί πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο. Είδαμε ότι κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε και μπορούμε να πάρουμε, να έχουμε μια ανταπόδοση, κυρίως σε θέματα πολιτισμού και κοινών δράσεων για το μέλλον σε τομείς που έχουν σχέση με την αλληλεγγύη αλλά και τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής…

Προϋποθέσεις ανάπτυξης



«Από εμάς υπάρχει πρόθεση να εμβαθύνουμε αυτή τη γνωριμία και τη σχέση που έχουμε εδώ και δεκαπέντε χρόνια με την Ελλάδα. Έχουμε ένα παρελθόν και μια γερή βάση για να ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία με τον δήμο Πύργου, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία και πολλά κοινά έργα που μπορούμε να υλοποιήσουμε με τον δήμαρχό μας και τον κ. Αντύπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, Φλοριάν Ντούντου που δήλωσε αρκετά εντυπωσιασμένος από το πρόγραμμα που υλοποιεί ήδη η ΔΗΚΕΠ «Βοήθεια στο Σπίτι» και το οποίο, αποτελεί το μέγιστο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ρουμανίας, που προτίθεται να το υλοποιήσει σε εθνικό επίπεδο.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε πολλά έργα που έχουν ως αντικείμενο την δημόσια διοίκηση της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Θα θέλαμε να κάνουμε από τον Πύργο ένα κέντρο κατάρτισης σε επίπεδο εθνικό για την δημόσια διοίκηση. Για την Ρουμανία αποτελεί έναν πόλο πολιτισμού η πόλη της Ολυμπίας, πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να αντλήσουμε πολλούς τουρίστες από την Ρουμανία για να επισκεφθούν τα μέρη σας εδώ. Θα μπορέσουμε να φέρουμε πολλούς τουρίστες από την δημόσια διοίκηση της Ρουμανίας να έλθουν εδώ να κάνουν τις διακοπές τους. Και να κάνουμε μεγάλη διαφήμιση με αυτό τον τρόπο, στην περιοχή σας έτσι ώστε να έλθουν κι άλλοι κάτοικοι της Ρουμανίας εδώ για να κάνουν διακοπές», κατέληξε ο κ. Ντούντου.

Στόχος η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Σε εκείνο που στάθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας, Φλοριάν Ντούντου, ήταν η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και για την περιοχή του Πύργου και της Ηλείας, γενικότερα πάνω στους τομείς αγροτικών προϊόντων και τουρισμού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Έχουμε επισκεφθεί μερικούς επιχειρηματίες στην περιοχή σας και πιστεύω πως μπορεί να αναπτυχθεί μια σχέση σε επιχειρηματικό επίπεδο γιατί στη Ρουμανία βλέπουμε ελληνικά προϊόντα, βλέπουμε τις φράουλες, τα καρπούζια, τα πορτοκάλια, αλλά είδα και μια μονάδα παραγωγής ζυμαρικών, είδα πως πήρε δύο βραβεία το 2015 και 2016, είναι πρωτοπόροι και πιστεύω ότι τέτοιου είδους προϊόντα μπορούν να προωθηθούν στη Ρουμανία με μεγάλη επιτυχία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών της Ρουμανίας και η Διευθύντρια του Τμήματος Κυβερνητικής Στρατηγικής της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, το Μουσείο του Πύργου, ξεναγήθηκαν στο Λάτσειο και σε διάφορα σημεία της πόλης, από τα οποία έμειναν εντυπωσιασμένοι, ενώ απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση προς τους φορείς του δήμου Πύργου, να επισκεφθούν την Ρουμανία, για να δουν από κοντά τις ομορφιές της. Επίσης, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος της Ένωσης, Φλοριάν Ντούντου, αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα λίγο μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Πηγή



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!