tromaktiko: 10 πράγματα που κάνουν τα παιδιά και μας βγάζουν απ' τα ρούχα μας!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

10 πράγματα που κάνουν τα παιδιά και μας βγάζουν απ' τα ρούχα μας!



Είναι τα αγγελούδια μας και τα αγαπάμε όσο τίποτα στον κόσμο, αυτό δεν αλλάζει, όμως, το γεγονός ότι μερικές φορές μπορούν να μας κάνουν ν’ αναρωτηθούμε που βρίσκουμε την...
τόση υπομονή μαζί τους και δεν τα κλείνουμε στο πάρκο τους να ησυχάσουμε. Η απάντηση είναι απλή, δεν θέλουμε να χάσουμε λεπτό απ’ τη ζωή τους, ακόμη και αν μας δίνουν στα νεύρα κάθε φορά που:

1. Κλαίνε χωρίς προφανή λόγο


Ή, τουλάχιστον, κλαίνε για κάποιο λόγο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν και, πάντα, τη χειρότερη δυνατή στιγμή, όταν π.χ. φτάνει η σειρά μας στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ή όταν μιλάμε στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μας. Όταν μας τριβελίζει το κεφάλι η μάνα ή η πεθερά μας, όμως, τσιμουδιά το μικρό.

2. Απορρίπτουν τη μαγειρική μας

Αν προσπαθείτε να διατηρήσετε την οικογενειακή καθημερινή διατροφή ισορροπημένη, μεσογειακή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ξέρετε ήδη πόσο μάταιο είναι να περιμένετε την επιδοκιμασία του παιδιού σας, αφού μετά την πρώτη του γνωριμία με τις τηγανητές πατάτες, ότι φαΐ κι αν κάνετε θα του φαίνεται σα μπάμιες.


3. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες λέξεις

Δεν ξέρω αν ακούγονται πιο μελωδικές στ’ αυτιά τους ή αν αντιλαμβάνονται την έμφαση που τις συνοδεύει, αλλά οι χειρότερες λέξεις που μπορεί να βγούν απ’ το στόμα μας σε μια “δύσκολη” στιγμή, είναι κι εκείνες που το μικρό μας θα παπαγαλίσει με τη μεγαλύτερη ευκολία. Φυσικά, με τέτοιο τάιμινγκ, ώστε να γίνουμε όλοι ρεζίλι.


4. Θέλουν συνέχεια να τα παίρνεις αγκαλιά

Τι κι αν μεγαλώνουν κι αρχίζουν να κουνάνε πέρα δώθε τα μικρά τους ποδαράκια τρέχοντας σαν παλαβά μέσα στο σπίτι και χοροπηδώντας όλη μέρα στον δύσμοιρο καναπέ; Μόλις τα βγάλεις έξω, δεν κάνουν δέκα βήματα και θυμούνται πόσο ωραία είναι να σε κουβαλούν. Αμέσως, σηκώνουν τα χεράκια τους και ζητούν αγκαλιά.


5. Αρρωσταίνουν στις διακοπές

Οι καλοκαιρινές ιώσεις μπορεί να κρατήσουν μέρες και δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοήσει κανείς. Και πώς να το κάνει άλλωστε, αφού συχνά-πυκνά βρίσκουν τα μικρά μας στις διακοπές, εκεί που με τη συνολική χαλάρωση, χαλαρώνει και η εγρήγορσή μας. Και άντε να χαλαρώσεις μετά...


6. Κάνουν συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις

Τα παιδιά είναι περίεργα πλάσματα, όλα γύρω τους είναι καινούργια και θέλουν διαρκώς να μαθαίνουν τι και πως. Τι καλά που θα ήταν, όμως, να μας δίνουν λίγη περισσότερη σημασία όταν τους απαντούμε, αντί να μας βομβαρδίζουν ξανά και ξανά με την ίδια ερώτηση δοκιμάζοντας την υπομονή και τις αντοχές μας.


7. Ζητάνε κάτι κι ύστερα αλλάζουν γνώμη

Όταν θέλουν κάτι τα παιδιά μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επίμονα και με το μεγάλο τους όπλο, το κλάμα, να μας “πείθουν” τελικά να τους κάνουμε το χατήρι. Το θέμα είναι ότι αμέσως μετά μπορεί ν’ αλλάξουν γνώμη και να κοιτάζουν το παγωτό που ζητούσαν με κλάματα και οδυρμούς σαν να μην ξέρουν τι είναι. Καψώνι κανονικό!


8. Φτύνουν μισομασημένο ότι δεν τους αρέσει

Δύσκολο πράγμα η διατροφή ενός παιδιού. Όχι μόνο επειδή πρέπει να προσέχουμε διαρκώς τι φαΐ θα φάνε, αλλά επειδή, τα περισσότερα, δεν πρόκειται να τους αρέσουν. Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι το αποφασίζουν κατηγορηματικά και αμετάκλητα με την πρώτη δαγκωνιά. Ύστερα, απλώς, το φτύνουν μπροστά στα μάτια μας.



9. Σκαλίζουν τη μύτη τους

Κάποιες “κακές συνήθειες” δεν είναι παρά φυσιολογικές αντανακλαστικές κινήσεις για τα μικρούλια μας. Όταν ανακαλύπτουν τα ρουθούνια τους, τα παιδιά τείνουν να τα εξερευνούν με το δαχτυλάκι τους. Πολύ συχνά, όμως, επιλέγουν τις χειρότερες στιγμές για να το κάνουν, δηλαδή, στον καφέ με τη νονά ή στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι.


10. Είναι αγγελούδια μπροστά στους παππούδες

Στο σπίτι χαλάνε τον κόσμο, παίζουν από πέντε λεπτά με κάθε παιχνίδι κι ύστερα το πετάνε όπου βρουν, κάτω ή πίσω από έπιπλα τις περισσότερες φορές, μισοτρώνε το φαγητό τους, χοροπηδάνε στον καναπέ, τρέχουν σαν τρελά, ουρλιάζουν χωρίς αιτία, αλλά μόνο όταν είναι μαζί μας. Μόλις σκάσουν μύτη ο παππούς και η γιαγιά, γίνονται τύποι και υπογραμμοί κι εμείς μένουμε ν’ αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όλη αυτή η ενέργεια που εξοικονομούν.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!