tromaktiko: Ρίο 2016: Τελευταία παράσταση σήμερα στο Μαρακανά

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Τελευταία παράσταση σήμερα στο Μαρακανά



Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέϊρο σβήνει τα ξημερώματα,..
σηματοδοτώντας το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Κυριακή, διεξάγονται τα τελευταία αγωνίσματα, με κορυφαίο τον Μαραθώνιο, αλλά και τους τελικούς ανδρών σε μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, την πυγμαχία, την πάλη, την ορεινή ποδηλασία και τη ρυθμική γυμναστική.
Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος θα δοθεί η τελευταία παράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η τελετή λήξης στο στάδιο Μαρακανά, με τους βραζιλιάνους να παραδίδουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής θα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία αποδείχθηκε πιο.. τυχερή από τον επίσης χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, στην κλήρωση για το ποιος θα μπει με την ελληνική σημαία απόψε το βράδυ στο Μαρακανά.

Σάμπα και... πρόγευση ιαπωνικής κουλτούρας στην τελετή λήξης
Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί άφθονη σάμπα και πολλές εκπλήξεις στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μια βραδιά που φέρει την υπογραφή της 69χρονης Ρόσα Μαγκαλιάες, που θεωρείται η πιο επιτυχημένη σχεδιάστρια καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τη μουσική της τελετής λήξης έχει αναλάβει να επιμεληθεί ο Νορβηγός DJ Kygo, μαζί με μια σειρά από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες.

Παραδοσιακά, ομιλία θα απευθύνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, καθώς και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ρίο 2016, ενώ θα ακολουθήσει η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Τόκιο.
Τη σημαία θα παραλάβει η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης της πόλης, Γιουρίκο Κοΐκε, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Αμπε, ενώ θα υπάρξει και μία καλλιτεχνική παράσταση, η οποία θα δώσει μια πρώτη γεύση για το πώς θα συνδυαστεί η ιαπωνική κουλτούρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια.
Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο θα σβήσει και οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα περάσουν στην ιστορία....

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!