tromaktiko: Σοκ από τον «ματωμένο γάμο» με 51 νεκρούς και καμικάζι ένα παιδί! - Θλίψη και οδυρμός στην Τουρκία

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σοκ από τον «ματωμένο γάμο» με 51 νεκρούς και καμικάζι ένα παιδί! - Θλίψη και οδυρμός στην Τουρκία



Τους νεκρούς της από την πλέον αιματηρή επίθεση φέτος μετρά η Τουρκία με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «βλέπει»...
το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το «χτύπημα» σε γαμήλια γιορτή που προκαλεί διπλό σοκ: από τη μία είναι ο τραγικός απολογισμός των 51 νεκρών και των 69 τραυματιών. Από την άλλη, ένας άλλος αριθμός είναι εξίσου ανατριχιαστικός: η ηλικία του δράστη, που εκτιμάται πως ήταν ένα παιδί, μεταξύ 12 και 14 ετών.

«Οι αρχικές ενδείξεις παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη. Από τους 69 τραυματίες η κατάσταση των 17 χαρακτηρίζεται βαριά.

Στο σημείο, όπου διεξαγόταν γαμήλια γιορτή, βρέθηκε γιλέκο με εκρηκτικά.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανακοίνωσε πως η γιορτή γινόταν για ένα από τα μέλη του και μάλιστα ο γαμπρός ήταν μεταξύ των τραυματιών.
Το «χτύπημα» σημειώθηκε την ώρα που οι καλεσμένοι έβγαιναν στους δρόμους της πόλης Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετά την παραδοσιακή «βραδιά χένας» κατά την οποία οι προσκεκλημένοι βάφουν με χένα τα χέρια και τα πόδια τους.

Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, κι ένα βρέφος τριών μηνών.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τις κηδείες των θυμάτων χθες Κυριακή. Δεν στάθηκε όμως εφικτό να κηδευτούν όλα τα θύματα καθώς κάποια έχουν διαμελιστεί με αποτέλεσμα να απαιτούνται τεστ DNA για την ταυτοποίησή τους.

Τουλάχιστον μία από τις κηδείες μετατράπηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση με τον κόσμο να πετά πλαστικά μπουκάλια και να φωνάζει «Ερντογάν δολοφόνε».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!