tromaktiko: Σπίτι: Δείτε 6 κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να τηρείτε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σπίτι: Δείτε 6 κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να τηρείτε



Το ιδανικότερο θα ήταν τα σπίτια, τα διαμερίσματα και οι κατοικίες να είχαν ένα εγχειρίδιο σωστής λειτουργίας έτσι ώστε όλοι να...
ξέραμε τι είναι σωστό να κάνουμε για το κάθε τι.

Κάθε μέρος του σπιτιού έχει τα δικά του πρέπει και μη που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του σπιτιού. Εσείς δεν έχετε παρά να μελετήστε αυτό τον κατάλογο σημαντικών κανόνων για το σπίτι έτσι ώστε να μάθετε πως οφείλετε να συμπεριφέρεστε.

Καλώδια επέκτασης

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μπαλαντέζες που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε και να συνδέσετε οτιδήποτε χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σας. Σαφώς για τη χρήση κάποιου καλωδίου επέκτασης υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Βεβαιωθείτε απλά ότι έχετε το σωστό είδος καλωδίου για την ηλεκτρονική συσκευή που θέλετε να θέσετε σε λειτουργία. Αν η μπαλαντέζα δεν είναι η ιδανική πολύ πιθανό να δημιουργήσετε βλάβη στη συσκευή ή ακόμη και πυρκαγιά.

Αποθηκεύετε καλά τα καθαριστικά σας

Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι επιβάλλεται να αποθηκεύετε καλά και σε σημεία όχι τόσο εύκολα προσβάσιμα τα απορρυπαντικά σας. Τα παιδιά έχουν μεγάλη περιέργεια για οτιδήποτε μπορεί να συναντήσουν εντός και εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να θέλουν να το περιεργαστούν.  Για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις τοποθετήστε τα απορρυπαντικά και οτιδήποτε βλαβερό για την υγεία του παιδιού σας σε ψηλό σημείο.

Λεκάνη και απορρίμματα

Χνούδια, μπάλες από μαλλιά, χαρτί υγείας και γυναικεία προϊόντα απαγορεύεται δια ροπάλου να ρίχνονται στη λεκάνη της τουαλέτας. Η συνεχής ρήψη των παραπάνω πραγμάτων μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη στο μπάνιο σας.

Βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που γίνεται διακοπή ρεύματος και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αν, όμως, είχατε προνοήσει τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα. Φτιάξτε ένα βαλιτσάκι με πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε όταν το ρεύμα κάνει… διακοπές! Βάλτε μέσα στο βαλιτσάκι κεριά, αναπτήρα, έναν φακό και μπαταρίες, τις οποίες θα ανανεώνετε κάθε τρίμηνο.

Καθάρισμα των πηνίων του ψυγείου

Δεν είναι κάτι που είναι ευρέως γνωστό ωστόσο το καθάρισμα του μηχανισμού του ψυγείου σας κρίνεται αναγκαίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το καθάρισμα θα βοηθήσει ολόκληρη την λειτουργία του ψυγείου σας ενώ θα εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας που θα ρουφήξει με τον καλύτερο τρόπο τη σκόνη.

Μην αναβάλετε τις δουλειές σας

Μην αφήνεται για αύριο ότι μπορείτε να κάνετε σήμερα. Η έλλειψη χρόνου, η κούραση και η βαρεμάρα σας οδηγούν συχνά στο να αναβάλλετε τις δουλειές του σπιτιού. Αν είναι να καθαρίσετε, μην το σκέφτεστε για μέρες. Η βρωμιά συσσωρεύεται και γίνεται δυσκολότερη. Λίγες καθημερινές δουλειές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον μεγάλο όγκο εργασίας. Βάλτε σαν στόχο να καθαρίζετε ένα δωμάτιο του σπιτιού κάθε μέρα. Έτσι όταν θα φτάσει το Σαββατοκύριακο θα είστε ελεύθεροι για ατελείωτες βόλτες και θα μπορείτε να αφιερώνετε αυτές τις δύο μέρες ξεκούρασης σε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!