tromaktiko: Ραχήλ Μακρή: «Θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί»

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ραχήλ Μακρή: «Θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί»



Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου
Όσες σκέψεις κι αν κάνεις για εκείνη, φροντίζει να στις ανατρέπει από τα πρώτα λεπτά συζήτησης μαζί της...

Ειλικρινής, με τσαγανό, χωρίς να «μασά τα λόγια» της –χαρακτηριστικό που σπανίζει στην Ελλάδα του 2016-, η Ραχήλ Μακρή κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της, στέκεται σαν να είναι μία γυναίκα της διπλανής πόρτας, μιλά με επιχειρήματα και χωρίς υπεκφυγές και απαντά σε όλα…

Για το αν θα ήθελε να αποκτήσει ένα ακόμα παιδί, για τη σχέση της με τον σύζυγό της, για τα τρολαρίσματα στο διαδίκτυο αλλά και για τον πιο σημαντικό της ρόλο, εκείνο της μητέρας!

Πρόσφατα, τραβήξατε και πάλι τα βλέμματα με την εικόνα του «εξωφύλλου» σας στο Facebook. Πώς αντιδράτε στα τρολαρίσματα του διαδικτύου;

«Κάποτε ένας αρχηγός κόμματος επικαλέστηκε ότι τραβούσα τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω του επειδή μέσω του Facebook δήθεν έβριζα στελέχη του κόμματος του, ως αφορμή για να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω ότι προκαλώ μεγάλη αναστάτωση στην Κολομβία των «Βλακανίων» που φτάνουν να ψάχνουν κουτσουλιές στο προφίλ μου για να γράφουν βαρύγδουπους τίτλους για υποτιθέμενες επικές γκάφες μου στο facebook, προσπαθώντας να πείσουν ότι είμαι πολιτικά αναξιόπιστη. Είναι ωραία να «τρολάρω»  και πάντα τα ποντίκια να πέφτουν στην φάκα. Ακόμα ψάχνουν να βρουν οι καημένοι τι σημαίνει η φωτογραφία αυτή και θα ψάχνουν για πολύ».

Είστε από τους πολιτικούς που δεν «φοβάστε» την έκθεση στα social media και στις συνεντεύξεις σας είστε ιδιαίτερα ειλικρινής. Θεωρείτε ότι αυτό έχει και το τίμημά του;

«Γνωρίζω  ότι όσο ο κόσμος απομακρύνεται από την αλήθεια, μισεί όσους την λένε. Ωστόσο δεν με ενδιαφέρει να πάψω να είμαι ο εαυτός μου και να λέω την  αλήθεια επειδή αυτό έχει τίμημα.

 Τα social media σε πολλές χώρες αποτελούν μέσα ανάδειξης κυβερνητικού έργου και επικοινωνίας με τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νεαρός πρωθυπουργός του Καναδά και η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής. Τα social media αποτελούν εργαλεία σε μια χώρα, όπως η δίκη μας, με απομακρυσμένα χωριά και νησιά που στερούνται επικοινωνίας.  Η σχέση μου με τον κόσμο υπήρξε  πάντοτε αληθινή είτε μέσω Διαδικτύου είτε με προσωπική επαφή. Αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει κάνοντας μια αναζήτησή στο κοινοβουλευτικό μου έργο».

Πόσο δύσκολο είναι για μία πολιτικό να δείξει και την άλλη πλευρά του νομίσματος; Την αληθινή, της απλής και καθημερινής γυναίκας;

«Όταν είσαι απλή, αληθινή και καθημερινή γυναίκα δεν χρειάζεται να παλέψεις να το δείξεις. Παλεύουν να δείξουν μια τέτοια εικόνα, αυτοί που δεν την διαθέτουν,  για την υφαρπαγή απλά ψήφων και την διασφάλιση μια θέσης στην Βουλή».

Αλήθεια! Πώς είναι η κα. Μακρή στην καθημερινότητά της; Με τα παιδιά και το σύζυγό της;

«Όπως, όλες οι γυναίκες μητέρες και σύζυγοι, με αγωνίες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να προσφέρουν με τους συζύγους τους ότι καλύτερο μπορούν. Προσπαθώ   να προσφέρω στα παιδιά μου   φτερά  ανεξαρτησίας, αγάπη».

Σας ενόχλησε όταν είδατε ενσταντανέ, από βραδινή σας έξοδο με τον άντρα σας στα περιοδικά;

«Όχι γιατί να με ενοχλήσει; Με ενοχλούν να βλέπω ψευδείς, συκοφαντικές και προσβλητικές εικόνες,  όπως γίνεται συνεχώς με το προσώπου μου και έχουν μοναδικό στόχο να με μειώσουν στα μάτια των πολιτών».

Έχετε βρει το μυστικό για τον τέλειο γάμο;

«Δεν υπάρχουν ούτε μυστικά για τέλειους γάμους ούτε βέβαια και τέλειοι γάμοι. Οι  σχέσεις είναι δύσκολες, ιδίως στις δύσκολες εποχές  που ζούμε. Η συμβίωση απαιτεί υποχωρήσεις, σεβασμό του ενός στα θέλω και στις ανάγκες  του άλλου.

Με τον σύζυγό μου προσπαθούμε να είμαστε καλά και να απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας. Πλούσιες σε συναισθήματα και αγάπη».

Είναι εύκολο ένας «κοινός θνητός» να σταθεί στο πλευρό μιας δυναμικής, όμορφης γυναίκας που ασχολείται και με την πολιτική;

«Όσο μπορεί ένας κοινός θνητός να βρίσκεται δίπλα σε μια κοινή θνητή, όπως εγώ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μακριά από τους κοινούς θνητούς. Εκεί έξω υπάρχουν δυναμικές και όμορφες γυναίκες, που εάν ασχολούνται με την πολιτική, ίσως δεν θα χρειαζόταν να μας κυβερνούν ηλίθιοι και κατώτεροί μας».

Θα θέλατε να αποκτήσετε ένα ακόμα παιδί;

«Από μικρή ονειρευόμουν μια μεγάλη οικογένεια. Ωστόσο, στην Ελλάδα το να έχεις παιδιά αποτελεί έναν συνεχή  αγώνα δρόμου. Ήταν τόσο άξιοι οι κυβερνώντες οι εναλλασσόμενοι γαλάζιοι πράσινοι και ροζ με την κλοπή που δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες, ώστε ένα ζευγάρι να μπορεί να μεγαλώσει πολλά παιδιά».

Το θέμα της υιοθεσίας σας αγγίζει; Θα το σκεφτόσασταν;

«Το ζητούσα από τους γονείς μου και το σκεφτόμουν πάντα. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν παιδιά ορφανά, που μεγαλώνουν σε μαιευτήρια ή παιδιά πολέμου στο έλεος του θεού. Οι διαδικασίες υιοθεσίας στην χώρα μας είναι επιεικώς απαράδεκτες και δημιουργούν τροχοπέδη   για μια οικογένεια που επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδί. Θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί».

Αν υποθέσουμε ότι το κεφάλαιο πολιτική κλείσει κάποια στιγμή, με τι άλλο θα θέλατε να ασχοληθείτε;

«Οι άνθρωποι είναι από την φύση τους πολιτικά όντα. Η πολιτική δεν είναι ούτε καριέρα, ούτε επάγγελμα και εγώ απέδειξα ότι δεν την είδα ποτέ έτσι. Η ενασχόληση μου με την πολιτική ουσιαστικά ξεκίνησε με την εκλογή μου  ως βουλευτή το 2012. Επί τρία χρόνια άσκησα συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους χώρους, χωρίς διακρίσεις για τους πολίτες, χωρίς να λαμβάνω κομματικές γραμμές.

Τρία χρόνια υπήρξα σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης εθνικής αξιοπρέπειας, μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν φορολογεί τον άνεργο, κλέβει τον μεροκαματιάρη και τον μικρομεσαίο για να εξυπηρετήσει την ολιγαρχία. Επίκεντρο της πολιτικής μου ήταν, είναι και θα είναι ο πολίτης. Από οποίο μετερίζι και αν βρεθώ στο μέλλον δεν θα πάψω να αγωνίζομαι και να διεκδικώ».

Πόσο ασχολείστε με τον εαυτό και την εξωτερική σας εμφάνιση;

«Ασχολούμαι  σε λογικά πλαίσια. Δεν αποτελεί η ενασχόληση με την εξωτερική μου εμφάνιση  εμμονή και το μοναδικό πράγμα που να με ενδιαφέρει».

Να υποθέσω ότι από το πρόγραμμά σας δεν λείπει η γυμναστική και η διατροφή;

«Δεν καπνίζω, δεν πίνω καφέ και αλκοόλ. Προσπαθώ να έχω μια ισορροπημένη διατροφή. Δεν γυμνάζομαι συστηματικά, ασχολούμαι όμως με αθλήματα και προσπαθώ να περπατάω».

Αν μπαίνατε σε μια χρονομηχανή, πώς θα θέλατε να είστε σε 10 χρόνια από τώρα;

«Θα ήθελα να είμαι  με τα παιδιά μου  και να απολαμβάνουμε όμορφες  στιγμές».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!