tromaktiko: Απίστευτο! Έκρυβαν τα δενδρύλλια σε... λάκκους και τα μινωϊκά ευρήματα σε… σακούλες!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Απίστευτο! Έκρυβαν τα δενδρύλλια σε... λάκκους και τα μινωϊκά ευρήματα σε… σακούλες!



Ολόκληρες … τσαντιές αρχαιολογικών ευρημάτων της μινωϊκής εποχής αλλά και ξεριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, κρυμμένα...
μέσα σε λάκκους, είχαν στην κατοχή τους δύο άνδρες, ηλικίας 55 και 59 χρόνων, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αλλά και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνδέονται με την υπόθεση της σύλληψης δύο ακόμη ανδρών στις 19 Αυγούστου 2016, για καλλιέργεια 77 δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας και της διερεύνησης της υπόθεσης των 77 δενδρυλλίων, έστησαν επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Μαλεβιζίου, όπου οι δύο άνδρες ηλικίας 58 και 34 χρόνων αντίστοιχα διατηρούσαν αγροικία.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 4 μέτρα, τα οποία ήταν κομμένα και επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα μέσα σε λάκκους,
πλήθος αρχαίων πήλινων τμημάτων από σκεύη, αγγεία και αγαλματίδια, τα οποία ανήκουν στη Μινωική Εποχή,
2 συσκευασίες με φρέσκιες ρίζες και στελέχη φυτών κάνναβης που είχαν εκριζωθεί πρόσφατα,
μεγάλα τμήματα από μαύρο λάστιχο ποτίσματος,
κυνηγετικό όπλο
Επιπλέον, βρέθηκαν τρεις περιφραγμένοι χώροι, εντός των οποίων υπήρχε μεγάλος αριθμός λάκκων με τμήματα από ριζικό σύστημα φυτών.

Στο χώρο, εντοπίστηκαν ο 55χρονος με τον 59χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε βάρος και των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!