tromaktiko: Ηταν ληστής, έγινε πυγμάχος

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ηταν ληστής, έγινε πυγμάχος



Επιμέλεια: Τάσος Παπαχρήστου
Εμαθε πυγμαχία μέσα στη φυλακή και μέσα σε ενάμιση χρόνο βρέθηκε στο Ρίο. Ο Ταϊλανδός Αμνάτ Ρουενροέγκ λήστεψε έναν ...
τουρίστα που περιδιάβαινε στους δρόμους της Μπανγκόνγκ και του αφαίρεσε το πορτοφόλι με το διαβατήριό του και μια βιντεοκάμερα. Συνελήφθη από την αστυνομία και στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία. Το δικαστήριο τον έστειλε προς συμμόρφωση για 15 χρόνια στη φυλακή, αλλά έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό του πήρε μέρος σε ένα πρόγραμμα πυγμαχίας αποκλειστικά για φυλακισμένους. Αλλαξε φιλοσοφία, άλλαξε χαρακτήρα και έδειξε τη μεταμέλειά του μέσα από τον αθλητισμό. Η προσπάθειά του αυτή έπεισε τους δικαστές που τον ελευθέρωσαν και να που ήρθε τώρα στο Ρίο και μάλιστα ως επαγγελματίας μποξέρ.

Δεν τη γλίτωσε ο Φελπς

Καμιά εταιρεία πέραν των επίσημων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιτρέπεται να φαίνεται εντός των εγκαταστάσεων και από αυτόν τον κανόνα δεν γλίτωσε ούτε ο Μάικλ Φελπς. Ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης της κολύμβησης υποχρεώθηκε από τους διοργανωτές να καλύψει τη μάρκα ακουστικών του με αυτοκόλλητο της αμερικανικής σημαίας.

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια
Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι Ισραηλινοί αθλητές με τους Λιβανέζους. Από πελώριο λάθος των διοργανωτών, που φάνηκαν αδιάβαστοι, έβαλαν αθλητές των δύο αποστολών στο ίδιο λεωφορείο για τη μετάβασή τους στο στάδιο Μαρακανά για τη τελετή έναρξης. Πρώτοι μπήκαν οι Λιβανέζοι και στρογγυλοκάθισαν όταν είδαν να εισέρχονται και οι Ισραηλινοί. Σηκώθηκαν και απείλησαν με επεισόδιο αν δεν κατέβαιναν κάτω. Οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν, οι Λιβανέζοι ήθελαν να κλείσουν τις πόρτες και να πάρουν άλλο όχημα οι… φιλοξενούμενοί τους. Το ίδιο ήθελαν οι Ισραηλινοί, να κατέβει, αν το θέλει ο Λίβανος, χωρίς οι ίδιοι όμως να έχουν πρόβλημα με κοινή μετάβαση. Τελικά, πριν έρθουν στα χέρια, η λύση δόθηκε με τη χρήση δύο άλλων λεωφορείων.

Πλήρωσε τα… στήθη
Σε κελί αστυνομικού τμήματος κρατείται ακόμα ο Μαροκινός πυγμάχος Χασάν Σάαντα που το περασμένο Σάββατο συνελήφθη από την αστυνομία για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο καθαριστριών στο δωμάτιό του στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο Σάαντα ζήτησε μέσω δικηγόρου να του επιτρέψουν να βγει και να παίξει τον αγώνα του με τον Τούρκο Ναντίρ Μεχμέτ Ουνάλ. Το αίτημα του 22χρονου αθλητή απορρίφθηκε όπως ήταν φυσικό. Θώπευσε τα στήθη των δύο καθαριστριών, με τους συναθλητές του στο δωμάτιο του να μη τον εμποδίζουν.

Ξεκίνησε στη Βαρκελώνη, σταματάει  στο Ρίο
Δεν έχει άλλα χρονικά περιθώρια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ινδός τενίστας Λέαντερ Πάες είναι σήμερα 43 χρονών και στα 47 του ξέρει ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει πρόκριση. Ωστόσο, στο Ρίο, πετυχαίνει την 7η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκίνησε το 1992 στη Βαρκελώνη με υψηλό κίνητρο τον πατέρα του Βέσε Πάες που το 1972 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες του Μονάχου. Ο Λέαντερ με παρτενέρ τον Ρόχαν Μποπάνα έχασε στο διπλό από τους Πολωνούς Κούμποτ και Ματκόβσκι με 2-0 σετ (6-4, 7-6) και είπε οριστικό αντίο στον θεσμό.

O Χιμένες και οι μ…κες
Στο Ολυμπιακό Χωριό καθημερινά συναντάμε τον Κουβανό βολεϊμπολίστα του ΠΑΟΚ Χιμένες που πάντα λέει καλημέρα στα ελληνικά σε όποιον Ελληνα συναντά στον δρόμο του. «Δεν ξέρω παρά λίγες λέξεις στα ελληνικά» ομολογεί ο Κουβανός που ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Ιταλίας όπως είπε. Σε ερώτηση για το τι γίνεται με τους συναθλητές του που κατηγορούνται για βιασμό στη Φινλανδία απάντησε στα αγγλικά και κατόπιν στα ελληνικά. «Είναι ακόμα στη φυλακή. Μεγάλοι μ…ες».

Περήφανος πατέρας
Για τον Αλεξάντερ Μασιάλας η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν όνειρο ζωής. Ομως ο Ελλήνας ομογενής που αγωνίζεαι με τα χρώματα των ΗΠΑ αρκέστηκε τελικά στο ασημένιο μετάλλιο και μόλις τελείωσε ο τελικός του ξίφους ασκήσεως κόντρα στον Ιταλό Ντάνιελ Γκαρότσο ξέσπασε σε κλάματα. ο πατέρας και προπονητής του Γκρεγκ έσπευσε να τον παρηγορήσει. «Είμαι περήφανος για εσένα» ήταν τα λόγια που ξαλάφρωσαν τον Αλεξάντερ και του επέτρεψαν να χαρεί το μετάλλιο, το πρώτο στην ξιφασκία από το 1984.

«Σήκωσαν» το Σπίτι της Ρωσίας
Οι ληστείες και οι κλοπές στο Ρίο δεν έχουν τελειωμό. Εκλεψαν το Σπίτι της Ρωσίας στη Κοπακαμπάνα στη διάρκεια της τελετής έναρξης και την ώρα που άλλαζε η βάρδια φύλαξης της αστυνομίας πήραν τρεις υπολογιστές και μία βιντεοκάμερα. Την επόμενη ημέρα έκλεψαν διαβατήριο και χρήματα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου ενός Κινέζου δημοσιογράφου, ενώ κλοπή είχαμε και στο κτίριο όπου διαμένει η αποστολή της Μ. Βρετανίας στο Ολυμπιακό Χωριό.

Αντιγράφουν κάρτες στο λεπτό
Το νέο κόλπο κλοπών στο Ολυμπιακό Χωριό έχει να κάνει με τη… μη κλοπή! Μπαίνουν σε δωμάτια αθλητών και αν βρούνε πιστωτική κάρτα την αντιγράφουν με κάποιο μηχανηματάκι, την αφήνουν στη θέση της και κατόπιν κάνουν ανάληψη… Ενας αθλητής από τις ΗΠΑ έχασε 17.000 δολάρια!

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…


…το μπουρίνι που ξέσπασε στο Ρίο μετέφερε σε μεγάλη απόσταση και εξαφάνισε από το Ολυμπιακό Χωριό τουλάχιστον 50 φόρμες και μπλουζάκια αθλητών που είχαν αφήσει για στέγνωμα στα μπαλκόνια…

…οι διαδηλώσεις ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το υψηλό κόστος τους δεν έχουν σταματήσει διόλου στην περίφημη Κοπακαμπάνα…

…το πρώτο τεχνικό νοκ άουτ των αγώνων, δηλαδή τρεις φορές μέτρηση των διαιτητών μέχρι το δέκα σε χτυπήματα, πέτυχε ο Βρετανός Τζόσουα Μπουάτσι σε βάρος του Κένεντι Κατέντε από την Ουγκάντα

…το χόμπι της ασημένιας νικήτριας στο αεροβόλο πιστόλι, αντιπάλου της Κορακάκη, της Ρωσίδας Βιταλίνα Μπατσαράσκινα, είναι η ζωγραφική και εκθέτει μάλιστα πίνακές της…

…η Νίνο Σαλουκβάτζε πήρε την 34η θέση στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών και ο 18χρονος γιος της Τσότνε την 29η στο αντίστοιχο αγώνισμα ανδρών…

…ένα γλύκισμα μπράουνις έκανε την εμφάνισή του στο εστιατόριο των αθλητών για πρώτη φορά και έκανε αληθινή θραύση στις προτιμήσεις τους…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!