tromaktiko: Καλά στημένο το σχέδιο με τις τηλεφωνικές απάτες - Πως δρουν οι απατεώνες

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Καλά στημένο το σχέδιο με τις τηλεφωνικές απάτες - Πως δρουν οι απατεώνες



Παράγινε το κακό με τις απάτες !
Τηλεφωνούν και ... τρομοκρατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους...

Καλά μελετημένο φαίνεται πως είναι το σχέδιο με τις τηλεφωνικές απάτες καθώς όλο και περισσότερα είναι τα θύματα που "πέφτουν στα δίχτυα" επιτηδειων υπό το φόβο να μη πάθει κακό κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Ένας χαμός επικρατεί στην ασφάλεια που προσπαθεί να βρει τρόπους να ελέγξει αυτό το κύκλωμα με το καλά οργανωμένο σχέδιο δράσης την ώρα που τα κρούσματα φτάνουν τα 35 ημερησίως!

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, το κόλπο έχουν στήσει οργανωμένοι Βούλγαροι που ουσιαστικά ζουν από αυτό!

Στην Βουλγαρία υπάρχουν πολλές συμμορίες που υπολογίζεται πως μόνο από κατοίκους της Θεσσαλονίκης έχουν βγάλει 3.000.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Πως δρουν

Το σχέδιο δράσης των απατεώνων είναι διαβολικά έξυπνο! Αρχικά , παίρνουν το τηλεφωνικό κατάλογο και αρχίζουν να τηλεφωνούν με τη σειρά σε ηλικιωμένες.  Για να τους πείσουν τους λένε πως κάποιο συγγενικό πρόσωπο τους είναι σε κίνδυνο και τους μιλάνε ώρες μέχρι να τους πείσουν και να δώσουν το χρηματικό ποσό που ζητάνε.

Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο : Τις απασχολούν στο σταθερό τηλέφωνο, στη συνέχεια  ζητούν κι άλλα στοιχεία ,όπως κινητό, που στη συνέχεια χτυπάει κι αυτό ,από άλλο συνεργό, με στόχο να μην υπάρχει περιθώριο να επικοινωνήσει κανείς με τα  συγγενικά του πρόσωπα ώστε να δει αν είναι καλά . Την ώρα της τηλεφωνικής απασχόλησης μέλος της συμμορίας φτάνει στο σπίτι του θύματος και παίρνει τα λεφτά ή τα κοσμήματα κάποιου αφελή ή φοβισμένου ηλικιωμένου.

Απάτη - νομισματοκοπείο

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε ,χθες, θύμα των απατεώνων σε συνοικία του Ηρακλείου. Οι άγνωστοι της είπαν ότι το παιδί της ήταν σε κίνδυνο και χρειαζόταν λεφτά. Εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη μάζεψε χρήματα, κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια σε μία σακκούλα και τα έβαλε μπροστά από κάδο που της υπέδειξαν , μπροστά στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ. Οι άγνωστοι παρέλαβαν τα τιμαλφή μόλις η ανυποψίαστη γυναίκα αποχώρησε από το σημείο.

Την προηγούμενη ημέρα ακόμα μία ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης παραδίδοντας στους δράστες ...6.000 ευρώ!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!