tromaktiko: Τι θα "μετανιώσεις" αν κάνεις παιδί σε νεαρή ηλικία....

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τι θα "μετανιώσεις" αν κάνεις παιδί σε νεαρή ηλικία....



Μπορεί ένα παιδί να μην είναι κάτι κακό και να δώσει ευτυχία στη ζωή μιας γυναίκας, μπορεί η χαρά του...
να μεγαλώνεις ένα μικρό πλασματάκι να είναι θαύμα και να θέλει αφοσίωση και προσοχή αλλά όμως θέλει και υπευθυνότητα και χρόνο - το δικό σου χρόνο.

Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνήσουν , αλλά πιστεύω πως κάθε τι έχει την ηλικία του - Και ειδικά ένα παιδί. Αν κάνεις μωρό πριν τα 25, ίσως στο μέλλον μετανιώσεις γιατί δεν θα έχεις δώσει στον εαυτό σου πολύ βασικά πράγματα:

-Σπουδές: Σε μικρή ηλικία καλούμαστε να αποφασίσουμε για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε και να σπουδάσουμε. Αν έχει κάποιος παιδί στα 19 και 20,τι σπουδές θα είναι αυτές; Δεν μπορείς να ζήσεις σαν φοιτήτρια αν έχεις ένα μωρό στο σπίτι και σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις εργασίες και εξεταστικές όταν το μωρό βγάζει δόντια ή ξυπνάει στις 4 το πρωί και θέλει γάλα!

-Ελεύθερος χρόνος: Στα νιάτα του ο άνθρωπος θέλει ελεύθερο χρόνο για να κοιμηθεί, να έχει χόμπι, να πάει γυμναστήριο, να ασχοληθεί με διάφορα πράγματα τα οποία στη συνέχεια ίσως τα αφήσει βέβαια. Αλλά έτσι είναι η νιότη, θέλεις να είσαι μέσα σε όλα και όχι να λες συνέχεια "Δεν μπορώ" γιατί έχεις ένα μωρό.

-Φλερτ: Μπορεί να είσαι 100% σίγουρη πως ο μπαμπάς του παιδιού σου είναι ο άντρας της ζωής σου. Μπορείς να εγγυηθείς πως δεν θα μετανιώσεις στο μέλλον που δεν χάρηκες τα νιάτα σου με βόλτες, με φλερτ και με διακοπές χωρίς να έχεις κανέναν;

Το παιδί είναι πράξη ευθύνης. Δεν φταίει σε κάτι ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο από μια σχέση και τελικά ίσως αυτή η σχέση να έχει πολλά προβλήματα ή να μην κρατήσει. Οι ευθύνες, τα έξοδα και το μεγάλωμα ενός ανθρώπου είναι δύσκολη υπόθεση και πρέπει κάποιος να είναι ώριμος και υπεύθυνος για να το κάνει. Άρα λοιπόν, καλύτερα να μην κάνεις παιδί στα 19 αλλά να περιμένεις μέχρι να έχεις φτάσει στο σημείο όπου θα έχεις ζήσει πρώτα και μετά θα έχεις την επιθυμία και την ετοιμότητα για μια τέτοια ευθύνη
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!