tromaktiko: Χαρούμενες διακοπές; Πώς να φτάσετε εκεί

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Χαρούμενες διακοπές; Πώς να φτάσετε εκεί



Αναζητούμε τη θετική ψυχολογία και πώς να τη διατηρήσουμε στις διακοπές μας. Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια του... ταξιδιού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Οφείλουμε να το αποφύγουμε! Ξεχάστε το άγχος, αγνοείστε την κούραση που μπορούν να σας χαλάσουν τη διάθεση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε τις διακοπές σας…

Συγκεκριμενοποίησε τις προθέσεις σου

Για να περάσεις όμορφα στις διακοπές σου, θα πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου ανοιχτό στη χαρά και την ευτυχία. Αν τα αναζητάς συνειδητά τότε είναι σίγουρο πιο εύκολο να τα βρεις. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο δεκτικός είσαι να τα ανακαλύψεις.

«Αποθήκευσε» τις στιγμές ευεξίας

Δεν είναι αρκετό να αισθάνεσαι όμορφα, προσπάθησε να κρατήσεις στο μυαλό σου τόσο το συναίσθημα, όσο και την ανάμνηση που σου το προκάλεσε. Μια έρευνα στο πανεπιστήμιο Loyola, έδειξε πως το να «κρατάς» θετικές εμπειρίες δυναμώνει τη θετική μας αντίδραση σ’ αυτές!

Κάνε διάλειμμα. Συγκεντρώσου

Αν αισθάνεσαι πνιγμένος από όλα αυτά που έχεις να οργανώσεις, ηρέμησε… Κάνε ένα διάλειμμα και μη ξεχάσεις να παίρνεις ανάσες. Άκουσε την ησυχία και άφησε το μυαλό σου να χαλαρώσει. Έτσι θα ξαναβρείς τη συγκέντρωση και την αυτοκυριαρχία σου. Μια πρόσφατη έρευνα στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε πως το ανήσυχο μυαλό είναι ένα σοβαρό αίτιο δυστυχίας.

Να είσαι ευγνώμων

Μην παίρνεις την καλή σου τύχη δεδομένη. Εξέφρασε την εκτίμηση σου, στους αγαπημένους σου. Αν σκεφτείς τα καλά που υπάρχουν στη ζωή σου, οι πιθανότητες να ηττηθείς από την μελαγχολία είναι ελάχιστες.

Γίνε γενναιόδωρος
Νευρολογικές έρευνες έχουν δείξει πως η εκτέλεση μια αλτρουιστικής πράξης ενεργοποιεί τα ίδια κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, που ενεργοποιούνται και με το φαγητό και το σεξ! Όταν αισθάνεσαι πως θέλεις να προσφέρεις, δράσε! Παρατήρησε πόσο καλά θα αισθανθείς όταν χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα κάνεις κάποιον χαρούμενο απλά και μόνο από τη γενναιοδωρία σου!

Παίξε και πέρασε όμορφα

Θυμήσου πως έκανες όταν ήσουν παιδί κατά τη διάρκεια των διακοπών. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και δείξε την ίδια χαρά και ενθουσιασμό όπως τότε.

Τελικά, το κυριότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η χαρά είναι μεταδοτική! Αν περνάς εσύ καλά, κάνεις και τους άλλους να αισθάνονται το ίδιο. Διάδωσε τη χαρά σαν ιό και απόλαυσε τις διακοπές σου!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!