tromaktiko: Το νέο Hach που ξεκλειδώνει 100.000 Volkswagen

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Το νέο Hach που ξεκλειδώνει 100.000 Volkswagen



Σε δημοσίευμα του Andy Greenberg για το Wired, αναφέρει ότι ερευνητές ανακαλύψαν το τρόπο με το οποίο...
μπορούν να ξεκλειδώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ο συγκεκριμένος τρόπος περιλαμβάνει εκπομπή ασύρματων σημάτων SDR, μέσω μίας ειδικής συσκευής που επιτρέπει στον χρήστη του να ξεκλειδώσει τον παραπάνω αριθμό οχημάτων. Το αποτελέσματα των ευρημάτων θα ανακοινωθούν σε συνέδριο ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τα πιο παλιά αυτοκίνητα που μπορούν να “χακαριστούν” είναι σχεδόν όλα τα μοντέλα της Volkswagen από το 1995 και έπειτα. Στο πανεπιστήμιο του Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, η ομάδα ερευνητών του Flavio Garcia, χρησιμοποιώντας την τεχνική της αντίστροφης μηχανικής έφτασαν σε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Η Volkswagen έχει χρησιμοποιήσει τα ίδια κρυπτογραφημένα κλειδιά σε δεκάδες μοντέλα της.

Φυσικά από μόνο του το παραπάνω κλειδί δεν μπορεί να ανοίξει το κάθε αυτοκίνητο, καθώς κάθε ένα από αυτά διαθέτει έναν μοναδικό κωδικό επιπλέον. Βέβαια αν ο χάκερ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση μπορεί να τον αποσπάσει πολύ εύκολα. Η Volkswagen φέρεται να γνώριζε το παραπάνω ατόπημα σύμφωνα με δημοσίευμα του Andy Greenberg.

Εκτός από τα οχήματα της Volkswagen, μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν επίσης αυτά των Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel, και Peugeot.

Η αυτοσχέδια κατασκευή
Η κατασκευή του μηχανισμού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ακριβή. Η κάρτα Arduino δεν ξεπερνά το κόστος των 40 δολαρίων, ενώ τα συμπληρωματικά εξαρτήματα (receiver, transmitter κτλ) είναι επίσης φτηνά και μπορούν να βρεθούν στο ανοιχτό εμπόριο. Ο τελικός σκοπός του μηχανισμού είναι ουσιαστικά να μας επιτρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε σαν να είχαμε το εργοστασιακό κλειδί του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέραμε, οι κωδικοί που έχει επιλέξει η Volkswagen να βάλει στα μοντέλα τις δεν ξεπερνάν τους τέσσερις, από το 1995. Βέβαια για να καταφέρει ο κλέφτης να δημιουργήσει αντίγραφο του κλειδιού μας, θα πρέπει να είναι σε απόσταση 10-15 μέτρων κατά την διάρκεια που ξεκλειδώνουμε εμείς το αυτοκίνητο. Έτσι θα αποκτήσει τον μοναδικό κωδικό του δικού μας αυτοκινήτου!

Το συμπέρασμα: την επόμενη φορά που θα ξεκλειδώσεις το Golf σου, κοίτα τριγύρω σου!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!