tromaktiko: Instagram stories: Τι είναι και πώς τα χρησιμοποιείς;

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Instagram stories: Τι είναι και πώς τα χρησιμοποιείς;



Το Instagram αποτελούσε την εφαρμογή που μπορούσαμε με πολύ απλή...
διαδικασία, να μοιραστούμε φωτογραφίες μας με τους φίλους μας. Απλά βάζαμε ένα φίλτρο, έναν τίτλο και μερικά hashtags και ήμασταν έτοιμοι. Για το Instagram, η παραπάνω διαδικασία ίσως να ήταν και το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας του, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό έχει γίνει πολύπλοκο με το πέρασμα του χρόνου.

Στην αρχή παρουσιαστήκαν τα βίντεο, μετά τα προσωπικά μηνύματα και μετά οι διαφημίσεις. Τώρα μάλιστα η εφαρμογή έχει υιοθετήσει παρόμοιο αλγόριθμο με το Facebook και δεν εμφανίζει όλες τις φωτογραφίες με την σειρά, αλλά μας δείχνει αυτές που πιστεύει ότι μας ενδιαφέρουν. Το τελευταίο τερτίπι του Instagram, ονομάζεται Instagram Stories, και παρόλο που είναι κάπως “πολύπλοκο” στην χρήση, η εταιρία πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο επιστρέφει στις ρίζες της.

Θα λέγαμε ότι το Instagram κουβαλά την “πίεση” που κανένα άλλο κοινωνικό δεν έχει. Κάθε φωτογραφία που ανεβάζουμε στο προσωπικό μας προφίλ θα πρέπει να είναι τέλεια τραβηγμένη και προσεκτικά επεξεργασμένη, για να τραβήξει την προσοχή που της αξίζει. Οι αυθόρμητες φωτογραφίες δεν έχουν χώρο στο Instagram σύμφωνα με τους περισσότερους χρήστες. Είναι μάλιστα πολύ κοινότυπο αρκετοί χρήστες να χρησιμοποιούν επαγγελματικά προγράμματα στο laptop τους προκειμένου να φτιάξουν την φωτογραφία που θα ανεβάσουν στο Instagram.

Το Instagram Stories έρχεται ακριβώς για αυτόν τον λόγο και θέλει να μας επιτρέψει να ανεβάζουμε διάφορες φωτογραφίες χωρίς να τις “δουλέψουμε” και τόσο. Βέβαια θυμίζει έντονα μία άλλη εφαρμογή και αυτή δεν είναι άλλη από το Snapchat και το Snapchat Stories. Το Instagram αντέγραψε μέχρι και το όνομα, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιο εύκολο και κατανοητό τρόπο χρήσης.

Πώς δημιουργείς ένα Instagram Story:

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το Snapchat Stories, η νέα λειτουργία του Instagram μοιάζει φρέσκια. Ουσιαστικά είναι ένα slideshow από φωτογραφίες και βίντεο που μπορείς να προσθέτεις κατά την διάρκεια της μέρας, με το κάθε ένα “καρέ” να μένει ζωντανό για μόνο 24 ώρες. Αυτές οι στιγμές δεν θα εμφανίζονται στην κανονική ροή του Instagram, με αυτήν να μοιάζει ακριβώς όπως και πριν. Στο επάνω μέρος όμως θα προσέξετε μία μπάρα με τις εικόνες προφίλ των φίλων σας, αλλά και ένα συν (+) στο αριστερό μέρος. Πατώντας πάνω σε κάποια εικόνα φίλου σας, μπορείτε να δείτε το instagram Story του, ενώ το συν (+) σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας. Θα ξέρετε ότι κάποιος φίλος σας πρόσθετε κάτι στο Story του, όταν η φωτογραφία του εμφανιστεί στο πάνω μέρος με ένα δακτυλίδι γύρω γύρω.

Όταν είσαι έτοιμος να φτιάξεις το δικό σου Story, σκέψου δημιουργικά. Μην περιμένεις να μπορείς να προσθέσεις τα “κλασικά” φίλτρα του Instagram, παρά μόνο μερικά από αυτά. Μπορείς να τραβήξεις εκείνην την στιγμή φωτογραφία ή να επιλέξεις κάποια που ήδη έχεις τραβήξει και πολύ πιθανόν να έχεις ήδη μοιραστεί στο Snapchat. Το Instagram Stories υποστηρίζει επίσης και τα περιεχόμενα που έχεις τραβήξει από τα Boomerang και Hyperlapse φυσικά. Αρκεί να θυμάσαι ότι το κάθε ένα στοιχείο από τα παραπάνω θα διαγραφεί σε 24 ώρες.

Πριν ποστάρεις οτιδήποτε μπορείς να ζωγραφήσεις, να προσθέσεις κείμενο ή κάποιο emoji πάνω του. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Instagram Stories είναι το Neon Text. Για να προσθέσεις αυτό το “κάτι παραπάνω” στην φωτογραφία σου, πάτησε το στυλό πάνω δέξια και διάλεξε της τρίτη επιλογή.

Επιπροσθέτως μπορείς να κατεβάσεις οποιοδήποτε περιεχόμενο έχεις δημιουργήσει, πατώντας απά το βελάκι στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, αλλά μπορείς επίσης να ανεβάσεις το περιεχόμενο στο βασικό σου προφίλ του Instagram, πατώντας τις τρεις τελίτσες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!