tromaktiko: Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας βρέθηκαν στο Top-5 των χειρότερων όλων των εποχών

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας βρέθηκαν στο Top-5 των χειρότερων όλων των εποχών



Με τον ιό Ζίκα να εξαπλώνεται στην Λατινική Αμερική και τις πληροφορίες για ελλιπείς συνθήκες υγιεινής να αυξάνονται, οι προβλέψεις για την εξέλιξη των ...
Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο δεν είναι διόλου ευοίωνες.

Τα μολυσμένα νερά της πόλης προκαλούν εφιάλτες σε κολυμβητές και ιστιοπλόους και κάποιοι αναρωτιούνται ήδη αν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι χειρότεροι της σύγχρονης ιστορίας.

Αν τα πράγματα κυλήσουν βάσει του απευκταίου σεναρίου, οι Αγώνες της Βραζιλίας θα τεθούν σε σύγκριση με πέντε διοργανώσεις του παρελθόντος, σύμφωνα με την «The Daily Beast». Στο top-5 με τις χειρότερες όλων των εποχών, η αμερικανική ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνει και τους Αγώνες στην Αθήνα το 2004, για εντελώς διαφορετικό λόγο όμως απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Με χρονολογική σειρά γίνεται αναφορά στο Βερολίνο (1936) εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας του Αδόλφου Χίτλερ, στο Μόναχο (1972) λόγω των δολοφονιών Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστινίους, στη Μόσχα (1980) εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ντόπινγκ και στην Ατλάντα (1996), λόγω της έκρηξης στο ολυμπιακό πάρκο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Όσον αφορά την Αθήνα, που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για το κόστος των Αγώνων που, όπως αναφέρει, συνέβαλαν στην οικονομική κρίση που ξέσπασε λίγα χρόνια αργότερα.

«Ο προϋπολογισμός των 4,6 δισ. δολαρίων (4,1 δισ. ευρώ) τριπλασιάστηκε, μια σπατάλη ύψους 60.000 δολαρίων για κάθε Έλληνα φορολογούμενο», τονίζει το άρθρο, υπενθυμίζοντας τα απόνερα ενός σκανδάλου, που ποτέ δεν αναδείχτηκε στην πραγματική διάσταση του από τον μέσο Έλληνα πολίτη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!