tromaktiko: 10χρονο αγόρι ΠΕΘΑΝΕ στον ύπνο του - Τότε ο μπαμπάς του έφτιαξε στον ΤΑΦΟ του κάτι το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ... [photos+video]

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

10χρονο αγόρι ΠΕΘΑΝΕ στον ύπνο του - Τότε ο μπαμπάς του έφτιαξε στον ΤΑΦΟ του κάτι το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ... [photos+video]



Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1988, ο Ernest και η Anneke Robinson έφεραν στον κόσμο το γιο τους, τον Matthew Stanford Robinson...

Ο Matthew γεννήθηκε με σοβαρές αναπηρίες. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου, ήταν τυφλός και παράλυτος από το λαιμό και κάτω.

Οι γιατροί, δήλωσαν ότι ο Matthew θα ζούσε μόνο για λίγες ώρες. Αλλά με τη δύναμη του ίδιου και της οικογένειάς του, την υποστήριξη και την πίστη στο Θεό, ο Matthew έζησε μέχρι τα 10 του χρόνια.

Όταν ήρθε η ώρα να “φύγει” ο Matthew, το 1999, ο Ernest αποφάσισε ότι η ταφόπετρα του θα πρέπει να έχει κάτι όμορφο και μοναδικό. Κάτι που θα αντιπροσωπεύει το Matthew, και θα σημάνει την ελπίδα και όχι τη θλίψη.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε την ταφόπλακα του Matthew, για να μάθετε για μια από τις πιο συγκινητικές ταφόπλακες στον κόσμο.

Το 1988, ο Matthew Stanford Robinson γεννήθηκε τυφλός και

παράλυτος από το λαιμό και κάτω, ως αποτέλεσμα της απώλειας οξυγόνου.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς του, Ernest και Anneke, ότι ο Matthew θα ζούσε μόνο για λίγες ώρες.

Αλλά ο Matthew ξεπέρασε τις προσδοκίες των γιατρών. Έζησε μια ζωή γεμάτη αγάπη.

Αν και μπορούσε να πει μόνο λίγες λέξεις, ο Matthew συνέχισε να εμπνέει την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα.


Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την ιστορία του Matthew. Σε μια αναφορά των κατοίκων στην τοπική εφημερίδα, περιγράφεται ως ένα άτομο που ενέπνεε δύναμη και χαρά σε όσους τον γνώριζαν. Η χρυσή του καρδιά επηρέαζε τους γύρω του, γεμίζοντας τις ψυχές τους με καλοσύνη και ευλογία. Σαν θαύμα ήρθε και σαν θαύμα έφυγε.


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου του 1999, ο Matthew πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 11 ετών.

Η εκκλησία που πραγματοποιήθηκε η κηδεία του ήταν γεμάτη από κόσμο.

Η νεκρολογία του Matthew περιλαμβάνει το ακόλουθο απόσπασμα: “Και έρχεται η στιγμή της μετάβασης, που όλοι πλέον βρίσκονται σε μια κατάσταση ευτυχίας, η οποία ονομάζεται παράδεισος, μια κατάσταση ανάπαυσης, γαλήνης, όπου θα ξεκουράζονται από όλα τα προβλήματά τους, από κάθε έγνοια και θλίψη.”


Το 2000, ο Ernest αποφάσισε να χτίσει μια ταφόπλακα στη μνήμη του γιου του στο Salt Lake City Cemetery. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

Η βάση της ταφόπλακας έχει μια απλή και παραδοσιακή επιγραφή.


Αλλά η κορυφή της ταφόπλακας είναι ένα συναρπαστικό γλυπτό με ένα αγόρι να σηκώνεται από την αναπηρική καρέκλα του και να φτάνει μέχρι τον ουρανό.

Ο Matthew απεικονίζεται ως “ελεύθερος από τα επίγεια βάρη του.”

Η ταφόπλακα έγινε τόπος ελπίδας, σε αντίθεση με έναν τόπο θλίψης.

Το άγαλμα του Matthew, τον οποίο είχαν επισκεφτεί εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, προκαλεί μια αίσθηση της ευτυχίας.


Το Enjoy Utah! λέει: “Μια μέρα που οδηγούσα ενώ έκανα έρευνα γύρω από το Salt Lake City Cemetery, είδα αυτό το όμορφο μνήμα. Αμέσως έφερε δάκρυα στα μάτια μου, και συνεχίζει να κάθε φορά που το επισκέπτομαι. Δεν είχα συναντήσει ποτέ πριν ένα τέτοιο συγκινητικό άγαλμα που να λέει τόσα πολλά με την πρώτη ματιά.”


“Αυτό έγινε γρήγορα το αγαπημένο μου μέρος στο νεκροταφείο. Λέει πολλά για το πώς σε αυτή τη ζωή μπορεί να έχουμε υποφέρει μέσα από δυσκολίες και δοκιμασίες, αλλά όταν περνάμε στην άλλη πλευρά, οι ψυχές μας είναι απαλλαγμένες από αυτές τις αναπηρίες.”


Εμπνευσμένοι από τον γιο τους, ο Ernest και η Anneke δημιούργησαν μια φιλανθρωπική οργάνωση, την Ability Found, το 2000.

Η Ability Found βοηθά στην παροχή βοηθητικού εξοπλισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά άτομα με παθήσεις όπως η εγκεφαλική παράλυση, η δισχιδής ράχη, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο καρκίνος, και η σκλήρυνση κατά πλάκας.


Με τη βοήθεια προς τους άλλους, ο Ernest και η Anneke νιώθουν ότι τιμούν τη μνήμη του Matthew.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!