tromaktiko: ΤΡΑΓΙΚΟ Ένα ανόητο «παιχνίδι» σκότωσε 12χρονο μαθητή στη Βρετανία

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΙΚΟ Ένα ανόητο «παιχνίδι» σκότωσε 12χρονο μαθητή στη Βρετανία



Το pass out challenge σημαίνει εκούσια στέρηση...
οξυγόνου

Τη χειρότερη κατάληξη είχε για έναν 12χρονο το επικίνδυνο «παιχνίδι της λιποθυμίας» (pass out challenge) καθώς η ανόητη φρενίτιδα του κόστισε τη ζωή.

Ο μαθητής Karnel Haughton πέθανε από ασφυξία τον Ιούνιο στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ την ώρα που η 31χρονη μητέρα του είχε βγει για να φέρει στο σπίτι φαγητό.

Ο Karnel είναι το έβδομο παιδί στη Βρετανία που πεθαίνει με αυτό τον τρόπο από το 2010 ενώ στις ΗΠΑ οι αρχές λένε πως το μοιραίο «παιχνίδι» σκοτώνει έξι παιδιά το χρόνο.

Η Haughton περιέγραψε στο δικαστήριο πώς βρήκε τον γιο της αναίσθητο στη σκάλα όταν επέστρεψε στο σπίτι με fish and chips εκείνη τη μοιραία ημέρα του Ιουνίου.

«Νόμιζα πως έκανε πλάκα», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοιτούσε ο Karnel είχε προειδοποιήσει τους μαθητές για τους κινδύνους αυτού του «παιχνιδιού» μετά το θάνατο ενός άλλου παιδιού.

Στο pass out challenge περιλαμβάνεται η εκούσια στέρηση οξυγόνου.

Η μητέρα του διαπίστωσε πως ο γιος της είχε παίξει το εν λόγω «παιχνίδι» λίγο πριν το θάνατό του. «Τον είχα δει μερικές φορές και στο παρελθόν με τα μάτια κατακόκκινα από τα σπασμένα αγγεία. Είχε σπασμένα αγγεία και στους ώμους του. Τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει τι το προκαλούσε. Αλλά το έψαξα λίγο, είχε παίξει το εν λόγω ‘παιχνίδι’ πριν πεθάνει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!