tromaktiko: Aναβάθμιση και στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας ζητούν δήμαρχοι του Νομού

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Aναβάθμιση και στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας ζητούν δήμαρχοι του Νομού



Την αναβάθμιση και στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας με γιατρούς, προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, ζητούν δήμαρχοι του...
νομού και η ΠΕΔ Θεσσαλίας. Στην σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΔ στον Βόλο, συμμετείχαν ο πρόεδρος  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, οι δήμαρχοι Αλμυρού, Ρ. Φεραίου ,Ν. Πηλίου και εκπροσώπων δημάρχων των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού και του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η αδικαιολόγητη απουσία της 5ης ΥΠΕ.Στόχος της σύσκεψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας. Ο Γ. Κωτσός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η υγεία είναι αναγκαία προτεραιότητα για την κοινωνία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μεταφέρουν τα προβλήματα των  και τα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας.Πρόθεση της ΠΕΔ, είναι, σε συνεργασία με τους φορείς υγείας, να αναβαθμιστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα αποκεντρωμένα Κέντρα Υγείας, ώστε να προσφέρουν αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες.

Όπως ειπώθηκε στην σύσκεψη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον τομέα της υγείας συνολικά, κυρίως στις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας.Εκεί καταγράφεται τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, σε υλικοτεχνική υποδομή με την Αυτοδιοίκηση να καλείται, στα όρια της νομιμότητας, να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων της υγείας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!